21.08.2020 | TIPY

Španělská značka Roca v letošním roce uvádí na trh novinky v sortimentu obkladů a dlažeb. V souladu s aktuálními trendy nebudou chybět velké formáty, které se těší značné oblibě designérů i široké veřejnosti. V nabídce bude pestrá škála propracovaných dekorů od těch, které jsou inspirovány přírodními materiály, až po minimalistický dekor imitující betonovou stěrku.

Foto: ROCA_Noir St Laurent 120x120 R_FNL03E8161

Velké formáty obkladů a dlažeb v posledních letech hrají prim. A není divu. Díky minimu spár jsou na jedné straně praktické, na druhé také stylové. Interiéru dodávají eleganci, vytváří příjemné harmonické prostředí a zároveň nabízí velké designové možnosti. Perfektně se hodí do tradičních i moderních prostor a využít je lze napříč interiéry, od koupelen až po ložnice, a to i v případě menších prostor.

Betonový dekor pro minimalisty

Dlažba ze série Abaco značky Roca je skvělou volbou pro příznivce moderních a minimalistických interiérů. Na první pohled zaujme svým propracovaným dekorem betonu, který v takových interiérech perfektně vynikne. V nabídce je pestrá škála barevných odstínů a dlažba je k dostání v několika rektifikovaných formátech, např. 60x120 cm nebo 60x60 cm. Díky svým vlastnostem ji lze navíc využít i do prostor s velkým provozem, kde je dlažba více namáhána, a protože je mrazuvzdorná, lze ji využít i venku a rafinovaně tak propojit exteriér s interiérem.

Příjemný přírodní dekor

V souladu s přírodou. Taková je série Basel, jejíž dekor věrně imituje kámen a nadchne tak všechny, kteří chtějí ze svého domova vykouzlit klidné idylické místo. V nabídce jsou obklady a dlažby v několika neutrálních tónech. Dlažba má protiskluzovou úpravu, je mrazuvzdorná a v duchu udržitelnosti byla vyrobena minimálně z 50 % z recyklovaného materiálu z výroby. K dostání je v několika rektifikovaných formátech.

 

Foto: ROCA_LM Marble Nouveau MC 120x120 R_F3701E8151

Moderní mramor

Inspirovány přírodou jsou i další dvě novinky, dlažby Marble Nouveau a Noir St Laurent s dekorem mramoru, které vám vezmou dech. Dlažba Marble Nouveau byla navržena podle nejnovějších trendů, a tak zaujme odvážnou kombinací modré a zlaté, které budí dojem luxusu a interiéru dodávají elegantní nádech. Toho dosáhnete i s dlažbou Noir St Laurent v hnědo zlatém provedení. Vše je navíc umocněno i velkým formátem dlažby, která je vyráběna v rektifikovaném formátu 120x120 cm. Vhodná je i do více zatěžovaných míst a také do exteriéru.

Výjimečné rozměry 

Mezi velkými formáty dominují obklady a dlažby Thinbig, které značka Roca uvedla na trh v loňském roce. Jejich předností jsou skvělé vlastnosti a především právě rozměry. K dostání jsou v rektifikovaných formátech 120x120 cm a 120x240 cm a jejich tloušťka je přitom pouhých 5-7 mm. Zároveň jsou lehké a také velmi odolné. Zajímavou volbou jsou obklady a dlažby Thinbig Textile v příjemném bílém a šedém provedení.

www.roca.cz