28.08.2020 | TIPY

Keramické umyvadlo a moderní nábytek - dvě poloviny úspěchu každé koupelny.

Těmito dvěma východisky se řídil i autor nového koupelnového nábytku RAVAK. Designér Michal Roszkowski u nábytku Balance pracoval s vizí vyváženosti, harmonie zaoblených tvarů a variability v rámci modelové řady. Ta umožňuje sestavit si svůj vlastní set nábytku do koupelny podle individuálních požadavků na množství úložných i odkládacích prostor a vybrat si i typ umyvadla, ať už zapuštěné či na desku.

„Práce designéra je většinou hledáním rovnováhy mezi geometrií a organickými tvary, vizuální neutralitou a výstředností nebo dalšími protipóly. Jednou z odpovědí na tyto otázky je výsledná podoba kolekce nábytku Balance. Příjemná měkkost, ale bez přehnaně organických linií, zaoblenost i geometrie v rovnováze. Design nábytku Balance zároveň vyjadřuje můj hlavní přístup k produktovému designu – interakci. Mám rád, když na sebe tvary reagují, rád vytvářím produkty, které spolu v rámci řady komunikují.“ vysvětluje autor nábytkové řady Balance Michal Roszkowski.  

Série Balance zahrnuje dvě hlavní množiny výrobků:

  • Skříňky se zapuštěným keramickým umyvadlem ve třech nejoblíbenějších šířkách (50, 60, 80 cm) nabízejí velký úložný prostor snadno přístupný díky plnovýsuvným zásuvkám s pomalým dojezdem. Zapuštěné keramické umyvadlo je jemně tvarované tak, aby usnadnilo maximální využití i jeho úklid.
  • Druhou skupinu výrobků Balance představují skříňky určené k umyvadlům na desku. Kombinací desky (60, 80, 120 cm), skříňky a keramického umyvadla, popř. i další skříňky pod desku lze dosáhnout nejrůznějších řešení. Jejich hlavním benefitem je prostor pro neviditelné uložení věcí do zásuvek doplněný o odkládací plochu kolem umyvadla, navíc s možností instalace kovového držáku na ručníky. Keramické umyvadlo na desku lze zvolit podle vlastního vkusu (např. Uni, Uni Slim). Sestavu doplňuje i 170 cm vysoká štíhlá skříňka s pantovými dvířky a šesti poličkami.

Všechny koupelnové skříňky ze série Balance spojuje hloubková impregnace pro dokonalou voděodolnost a bílá lakovaná úprava, která může být doplněna o šedý detail v barvě grafitu na podkladové desce dvířek.

www.ravak.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.