24.05.2021 | Zprávy

Stavět udržitelně a vytvářet kvalitní životní prostředí pro současné i budoucí obyvatele měst je trend, který v cyklu online konferencí Bold Future předkládá expertní skupina Frank Bold společně s desítkami odborníků z oblasti architektury, správy měst a energetiky. Aktuálně zve na dva webináře určené pro samosprávy a developery, na kterých bude 27. května a 3. června také poprvé uvedena volně dostupná publikace představující trendy v oblasti udržitelnosti včetně praktického katalogu s opatřeními pro stavebnictví.

První akci, která se koná 27. května od 10:00, by si neměli nechat ujít zástupci samospráv. Inspirovat se mohou prezentacemi odborníků na obnovitelnou energetiku, šetrné budovy nebo chytré nástroje v plánování měst a vystoupeními zástupců samospráv, jako je Jihlava, Brno nebo Moravskoslezský kraj, kteří se podělí o příklady dobré praxe a představí nové projekty. 

Druhý webinář zaměřený na udržitelné stavitelství z pohledu developmentu se odehraje o týden později, 3. června. Experti se na něm budou věnovat spolupráci měst a developerů, obnovitelné energetice ve stavebních projektech a inspirativním příkladům z praxe z oblasti modrozelené infrastruktury. 

Blížící se transformaci ekonomiky směrem k udržitelnosti a příležitosti, které se v této souvislosti otevírají, popíše na obou akcích i Pavel Franc, ředitel expertní skupiny Frank Bold, který také představí publikaci Bold Future s katalogem praktických opatření.

“V České republice se staví málo bytů, rozhodování je zdlouhavé a střety zájmů v území velice vyhrocené. Udržitelné a zelené stavitelství může přinést pozitivní zvrat a řešení. Evropská legislativa, ale i investice, nás právě tímto směrem nutí jít. Využijme této příležitosti a proměňme ji v cestu vpřed. Právě proto jsme naši osvětovou kampaň nazvali Bold Future. Nenadávejme na Evropskou unii, špatnou vládu či neschopné úředníky, ale využijme všech možností k transformaci směrem k udržitelnosti. Pro stavební sektor a municipality jsme právě proto připravili publikaci vysvětlující aktuální trendy i příležitosti a také katalog opatření, z nichž mohou v praxi vybírat,” uvedl Pavel Franc, ředitel expertní skupiny Frank Bold.

Registrace na oba webináře je zdarma. Prohlédněte si podrobný program na 27. května  nebo na 3. června. Cyklus Bold Future je realizován s dotací ze státního rozpočtu v rámci Státního programu na podporu úspor energie na období 2017 - 2021 - Program Efekt 2 na rok 2021.

Mezinárodní expertní skupina Frank Bold sdružuje tým takřka sto expertů složený z právníků, odborníků na energetiku, PR a public affairs. Skupina propaguje styl podnikání pocházející z Kalifornie, tzv. purpose driven company neboli Benefit Corporation (B- Corp). Je komerčním subjektem s cílem generovat zisk, ale s ambicí dosahovat konkrétních užitečných cílů pro společnost.

Kontakt pro média:

Pavla Hloušková, PR Frank Bold
+420 734 440 603
pavla.hlouskova@frankbold.org