16.07.2021 | TIPY

Prozíraví majitelé domů a chalup řeší v teplých letních dnech zimní měsíce. Instalací stále častěji používaného ventilu SCHELL Polar II si totiž na zimu zajistí téměř nepřerušený venkovní odběr vody.

I v zimních měsících je často na zahradě či dvoře zapotřebí tekoucí voda, ať už třeba k omytí pracovního náčiní, nebo spláchnutí nečistot v okolí domu. Pokud máte na domě standardní vývod vody, musíte jej na zimu vyprázdnit, jinak hrozí zmrznutím vody v potrubí nebo ventilu vysoké škody. Díky instalaci nezámrzného ventilu Polar II však můžete tyto starosti hodit za hlavu a máte garantován celoroční venkovní přísun tekoucí vody s výjimkou několika dnů, kdy venkovní teplota poklesne pod bod mrazu. 

Tradiční výrobce kvalitních armatur „made in Germany“ uvedl tento ventil na evropské trhy před deseti lety a ten se obratem stal prodejním hitem. Sofistikovaný princip fungování ventilu zajišťuje jeho automatické vyprázdnění po každém použití. K tomu dochází díky systému nuceného přisávání vzduchu do armatury, čímž je zajištěn gravitační odtok vody z trubky. Využití ventilu Polar II je vskutku univerzální, ocení jej nejen majitelé domů a bytů k instalaci na venkovních zdech domů, chalup a balkonů, ale stejně tak provozovatelé nákupních center, prodejen, sportovišť, hotelů a penzionů.

V balení ventilu Polar II vždy naleznete dva typy ovládání. Na výběr je jak pohledová rukojeť Comfort, tak nástrčný klíček, díky kterému je zamezeno neoprávněnému odběru vody z armatury. Pokud se chcete vyvarovat nelegálnímu odběru vody z vašeho zdroje, je možno  k výrobku objednat i bezpečnostní uzamykatelnou rukojeť Secur na klíček. 

„Stejně jako u všech ostatních výrobků Schell je i u tohoto nezámrzného ventilu samozřejmostí vysoce kvalitní dílenské zpracování ventilu a vysoká kvalita užitých materiálů,“ vysvětluje obchodní zástupce Schell pro Českou republiku Aleš Řezáč. „ventily Polar II jsou vyrobeny 
z certifikované hygienicky nezávadné mosazi s chromovaným povrchem. Spojení užitých materiálů a pečlivého dílenského zpracování proto zaručuje dlouholetou bezproblémovou funkčnost této užitečné armatury.“

Schell Polar II bezezbytku splňuje nejen přísné normy nejen Evropské unie, ale stejně tak požadavky Německého svazu plynařů a instalatérů, který je vyhlášený svou nekompromisností a důrazem na bezpečnost.

TECHNICKÉ INFORMACE

Venkovní nezámrzný ventil Schell Polar II Set

  • Nezámrzný ventil délky 500 mm od přední hrany zdiva (fasády), podle tloušťky stěny lze zkracovat na rozměry 200 – 500 mm.
  • Nucené přivzdušnění pro automatické vyprázdnění armatury při každém uzavření;
  • Ovládací vršek na nástrčný klíč nebo rukojeť Comfort, zpětná klapka, rozeta na stěnu s připevňovacím materiálem, připoj: ½“ vnější závit, povrch: matný chrom, stěnová průchodka s izolační chráničkou, k zabudování do stěny, montážní pomůcky pro případné zkrácení, průměr vrtaného otvoru: Ø 38 mm, materiál: mosaz DIN EN;
  • V případě používání hadice s pistolovou rukojetí (příp. systému tlakového čištění, automatického zavlažování apod.) doporučuje výrobce na výtok instalovat ¾“ mezikus se zpětnou klapkou, která zabraňuje zpětnému tlakovému rázu vody do ventilu a prodlužuje tak životnost těsnění.
  • Obj. číslo: 03 997 03 99, DPC Kč 2.900,00 bez DPH;

Více informací o firmě Schell získáte na www.schell.eu nebo na níže uvedených kontaktech. 

KONTAKT:
Ing. Aleš Řezáč, obchodní manažer ČR, tel.: +420 602 754 712; e-mail: ales.rezac@schell.eu, www.schell.eu