12.08.2021 | Zprávy

Lidé se nebojí trendů, až pětina chce byt zařízený na klíč.

Kuchyňská linka, šatní systémy nebo nábytek. To je nejčastější vybavení, které chtějí klienti dodat současně při koupi bytu. Polovina zákazníků chce mít před nastěhováním hotovou alespoň kuchyň. V některých projektech se ale až 20 % bytů prodá kompletně zařízených na klíč. Vyplývá to ze statistik největšího českého rezidenčního stavitele Central Group. 
  

  
Central Group rozšířil sortiment i o unikátní designová světla, která mají u zákazníků velký úspěch, Zdroj: Central Group 
  
Lidé při koupi nového bytu často využívají možnosti nechat si ho částečně nebo kompletně vybavit. Z prodejních statistik Central Group vyplývá, že 45 procent kupujících chce mít před nastěhováním hotovou kuchyň, zhruba 40 procent si pak kromě kuchyňské linky vybírá i zařízení úložných prostor, tedy šatní systémy či vestavné skříně. 
  
Nejčastěji se vybavují byty 1+kk a 2+kk

Více než 80 procent všech objednávek vybavení připadá na menší jednotky. Ze všech bytů, které Central Group současně vybavuje, tvoří 48 procent garsonky, 34 procent byty 2+kk, 14 procent třípokojové byty a 4 procenta byty 4+kk. 

 
   
Zdroj: Prodejní statistiky Central Group 
  
U menších dispozic lidé často stojí o vybavení na klíč. V některých projektech Central Group je takto připravených až 20 procent všech bytů. „S touto službou jsme přišli před třemi lety. Klienti ji využívají především u menších jednotek. Přes 90 procent bytů, které chtějí zařídit kompletně, tedy takzvaně na klíč, tvoří byty 1+kk a 2+kk,“ říká výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková. 

  

Trendem je kombinace světlých odstínů s tmavými teplými barvami či přírodními dřevinami
 
Celý interiér v jednom stylu

Central Group svým zákazníkům u kuchyňských linek, spotřebičů, obkladů, dlažeb a příslušenství pomáhá i s výběrem. Specializovaní prodejci s nimi přímo v sídle společnosti na Pankráci vyřeší rozmístění rozvodů a instalací, zpracují návrh včetně 3D vizualizace uspořádání interiéru, vytvoří rozpočet a zajistí, aby dodání a montáž proběhly ještě před dokončením bytu. Všechny tyto služby jsou pro ně zdarma. 
  
„Všem zákazníkům nabízíme navíc unikátní možnost sladit si kompletně celý interiér. Na výběr mají nepřeberné množství barev a materiálů. Ve zvoleném povrchu je možné zařídit obývací stěnu, skříně do každé místnosti, ale třeba i ložnicový systém,“ podotýká Tomášková. 
  
Na zakázku si mohou vybrat i pohovky, stoly, konferenční stolky, sestavy pod televizi nebo celé televizní stěny, a to jak z vystavených materiálů, tak i ze stovek materiálů ze vzorníků. Jednotlivé prvky je možné si prohlédnout v nové modernizované vzorkovně v klientském centru na Pankráci. Oproti původní vzorkovně je dvojnásobně velká, nachází se na zhruba 260 metrech čtverečních. 
  

  
Oblé tvary i výroba na zakázku. Na přání zákazníka je možné vyrobit takřka jakýkoliv kus nábytku.
 
Přírodní barvy i extravagance

U kuchyní a nábytku si lidé stále nejčastěji volí jednoduchost a přírodní barvy. „V posledních letech je zájem především o čistý design a kombinaci barev vanilky, hnědé - ať už v odstínu káva či čokoláda – a bílé. Na druhém místě je pak kombinace přírodních dřevin také s bílým lakem nebo lakem typu káva,“ podotkla Tomášková. 
  
Stále větší zájem je ale v poslední době o extravaganci a moderní výstřelky. Zákazníci tak mají možnost zařídit si koupelnu v industriálním designu kovu, betonu, dřeva nebo s velkoformátovými obklady až ke stropu. U kuchyní jsou na výběr zase třeba oblé, zvlněné tvary. Velký zájem je i o moderní designová svítidla.

Zdroj, foto + grafika: Central Group

  

V nové vzorkovně je možné se inspirovat exkluzivním provedením koupelen s velkoformátovými obklady či řadou dalších luxusních prvků – od hlavových sprch přes otopné žebříky po designové baterie.