18.11.2021 | TIPY

SMP hybridní tmely od PCI

Zvlášť při dokončovacích pracích, nebo při opravách, které jsou prováděny za provozu, každý řemeslník uvítá jednoduchá řešení, která si dokážou poradit s jakýmkoli problémem. Ucelenou rodinu pomocníků prezentuje v těchto dnech po celé ČR značka PCI. Jedná se o hybridní SMP (Silyl Modified Polymers) tmely. Jedná se nejnovější generaci SMP produktů s řízeným vytvrzováním a trvalou pružností. Značka PCI nabízí hned čtyři produkty, které dokážou pomoci s jakýmkoli zadáním.  Hybridní SMP produkty od PCI se vyznačují společnými vlastnostmi, které je řadí mezi špičku stavební chemie na trhu. Jsou vhodné pro jakékoli podklady včetně plastů, kovů nebo skla. Dokážou fixovat i velmi těžké předměty bez zbytečného vrtání a šroubování.  Jsou odolné vůči UV záření a jsou tak plně funkční i v exteriéru. Dokonce pro ně není překážkou ani vlhký podklad.

Prvním představitelem hybridních SMP tmelů od značky PCI je PCI Uniferm®. 

Jedná se o lepidlo a tmel v jednom pro lepení prakticky všech materiálů včetně tvrzeného PVC nebo kovu. Lze jej použít na většinu podkladů. Výsledný spoj je velmi tuhý, odolný UV záření a většině domácích čističů. Vyznačuje se i vysokou výslednou pevností přesahující více než dvojnásobně přídržnost flexibilních cementových lepidel. Pokud potřebujete cokoli bezpečně přilepit a následně dotěsnit, je PCI Uniferm® správnou volbou.

Dalším členem rodiny „Fermů“ od PCI je hybridní SMP lepidlo PCI Rapidferm®.

Tento výrobek byl vyvinut pro rychlou fixaci i těžších prvků bez nutnosti vrtání a šroubování. Jeho počáteční lepivost je ze všech hybridních tmelů od PCI nejvyšší. Navíc je díky své zvýšené pružnosti jako stvořený pro trvale pružné spoje i na vibrujících podkladech. Fixace třeba kamenných nášlapů na ocelové schodiště je úplnou hračkou. UV stabilita je naprostou samozřejmostí a odolnost proti domácím chemikáliím také. 

Třetí místo v řadě, ne však ve výkonu, patří hybridnímu pružnému tmelu PCI Elastoferm®. Tento pružný tmel určený pro jakékoli spáry, které mají vykazovat velkou pružnost, si dokáže poradit i s nedokonale vysušenými spárami. Proto je skvělým pomocníkem pro dotěsňování na balkónech a terasách, a to v průběhu celého roku. PCI Elastoferm® odolává UV záření a je vysoce odolný proti domácím chemikáliím a čisticím prostředkům. Skvěle přilne i k tvrzeným plastům nebo kovu. Díky jeho průtažnosti až 600 % zvládá i pohybem velmi namáhané spáry. Tento tmel je, jako ostatní produkty od značky PCI, přetíratelný a lze jej využít i na tmelení trhlin ve stěnách.

Posledním tmelem v „tunningovém“ provedení je křišťálově průhledný PCI Glasferm®. Tento hybridní SMP tmel od PCI je skvělým lepidlem a těsnicím tmelem na sklo a skleněné obkladové prvky. Má vysokou přilnavost k podkladu a unikátní ochranu proti vzniku plísní. Tyto vlastnosti jej předurčují pro lepení a těsnění speciálně skleněných stěn v koupelnách a wellness. Spojování skla a skleněných prvků lze také využít v nábytkářském průmyslu pro lepení prosvícených stěn s kamennými dýhami nebo v oblasti bytového designu všeobecně. Zajímavostí tohoto produktu je rychlé uzavření povrchu po uhlazení, které zabrání zanesení nečistot do křišťálově průhledného spoje.

Rodina „Fermů“ je díky svému chemickému základu absolutně neagresivní k materiálům jakými jsou neošetřená ocel, přírodní kámen a zrcadla. Dá se s ní stejně dobře fixovat a těsnit, keramika, sklo, plast nebo dřevo. 

Značka PCI kladla při vývoji těchto produktů velký důraz i na zpracovatelské vlastnosti. Proto se všechny tmely velmi dobře vytlačují z kartuší a mají dlouhou dobu zpracování.  Rodina „Fermů“ od PCI je jednoduše skvělým pomocníkem při jakékoli práci každého profesionála.

A proč nemá značka pouze jeden „univerzální“ produkt, kterých jsou v hobby marketech plné regály? Protože pokud chceme po univerzálním produktu, aby měl všechna „nej“ v jednom obalu – technologicky to nelze, vždy musíte z nějaké vlastnosti slevit a nedokážete zajistit bezpečnou funkčnost.  A to značka PCI nechce, proto má ve svém portfoliu čtyři produkty, které bezpečně dokáží přesně to, co je od nich očekáváno – spolehlivost a vysoká kvalita.

Více na: www.pci-cz.cz

  • PCI Uniferm – univerzální lepidlo a tmel pro jakýkoli podklad a pevné spoje
  • PCI Rapidferm – lepidlo s vysokou počáteční lepivostí pro trvale vibrující podklady
  • PCI Elastoferm – dokonalý pružný tmel pro všechny pružné spáry s vysokou trvanlivostí
  • PCI Glasferm – spáry a lepené spoje s křišťálovou průhledností a vysokou ochranou proti plísni