25.11.2021 | Zprávy


Vzdělávací program Baumit Akademie, věnující se nejnovějším Baumit produktům, službám a postupům, legislativě a modernímu projektování, se v únoru a březnu roku 2022 vrátí k původnímu konceptu celodenní prezentace vybraných témat formou odborných přednášek, a to v sedmi významných regionálních městech po celé České republice. Registrovaní účastníci se budou moci seznámit mimo jiné se zcela novou on-line aplikací Baumit Quido Virtuální realita.

Po loňském ročníku tohoto vzdělávacího programu, který byl realizován formou on-line prezentace, se Baumit Akademie 2022 vrací ke svému původnímu konceptu osobního setkávání účastníků v přednáškových sálech. Na programu jsou opět odborné přednášky produktových specialistů společnosti Baumit na vybraná témata z oblasti stavebních materiálů a technologií či platné legislativy ve stavebnictví. Svým obsahem je Baumit Akademie 2022 stejně jako v minulém roce určena především projektantům, architektům, investorům, stavebním firmám, odborníkům se stavební praxí a také studentům.

Hlavními tématy přednášek budou:

- Novinky ETICS legislativně i prakticky
- Novinky v kotvení zateplovacích systémů
- Povrchy fasád kreativní, spolehlivé a moderně zpracovatelné
- Virtuální realita nejen pro výběr fasády
- On-line nástroje
- Inovace v oblasti lepení obkladů a dlažeb
- Trendy v oblasti vnitřních a vnějších omítek
- Sanační a vápenné omítky nejen pro památkově chráněné budovy
- Není beton jako beton

Celodenní program Baumit Akademie 2022 bude rozdělen do dvou přednáškových bloků a v jejich průběhu si zájemci z řad účastníků mohou mimo jiné vyzkoušet i nejnovější on-line aplikaci Baumit Quido Virtuální realita. S pomocí speciálních 3D brýlí lze v atraktivním modelovém prostředí stavebního objektu virtuálně aplikovat vybrané barevné odstíny ze vzorníku Baumit Life, mozaikové omítky nebo jednotlivé kreativní techniky z nabídky společnosti Baumit. I proto bude součástí vzdělávacího programu Baumit Akademie 2022 speciální studio vybavené technologií pro virtuální realitu (VR brýle a ovladače).

Baumit Akademie 2022 bude mít svoji premiéru 8. února v Českých Budějovicích a během jednoho měsíce zavítá do dalších šesti měst: Liberce, Plzně, Brna, Ostravy, Hradce Králové a Prahy. Bezplatná účast na Baumit Akademii 2022 je již tradičně součástí celoživotního vzdělávání členů ČKA (2 body) a ČKAIT (1 bod).

„Jsem velmi rád, že se Baumit Akademie vrátí po dvou letech ke své původní podobě a můžeme se setkávat s návštěvníky konferencí v jejich regionech při prezentaci novinek na trhu, diskutovat nad aktuálními tématy, ale především se s mnohými po čase opět vzájemně setkat a sdílet své zkušenosti z oboru,“ říká Ing. Martin Sochor, vedoucí marketingu Baumit, spol. s r. o., a dodává: „Pevně věřím, že hodnotný obsah bude pro účastníky opět přínosem v získaných odborných znalostech. Vzhledem k omezené kapacitě přednáškových sálů bych však chtěl vyzvat všechny zájemce o včasnou registraci na našem webu. Věřím, že epidemická situace nám bude nakloněna a dovolí nám vše zrealizovat podle plánu. Neradi bychom přešli znovu k distanční on-line formě, kde chybí osobní rozměr a vlastní zážitek.“

BAUMIT AKADEMIE 2022: 8. února – 3. března 2022, začátek přednášek od 9 hodin

  • České Budějovice, 8. 2. 2022
  • Liberec, 10. 2. 2022
  • Plzeň, 15. 2. 2022
  • Praha, 17. 2. 2022
  • Brno, 22. 2. 2022
  • Ostrava, 24. 2. 2022
  • Hradec Králové, 1. 3. 2022
  • Praha, 3. 3. 2022

Registrace účastníků probíhá již nyní vyplněním přihlášky na www.BaumitAkademie.cz

Kontakty: baumitakademie@baumit.cz, tel.: 326 900 400.

Baumit
Společnost Baumit je již od roku 1993 českým výrobcem stavebních materiálů vysoké kvality, což potvrzuje i titul Nejlepší výrobce stavebnin, který letos obhájila již poosmé. Jako jeden z lídrů na trhu dodává Baumit spolehlivá systémová řešení pro oblast fasád, omítek, potěrů, lepidel a betonů.

www.baumit.cz 

Pro další informace prosím kontaktujte:

Tomáš VANĚK
managing director

VIZUS COMMUNICATION s.r.o.
Armády 2793/26
155 00  Praha 5 – Stodůlky
Česká republika
Tel.: +420 270 005 275
Mobil: +420 734 313 315
E-mail: tomas.vanek@vizus.com
Web: www.vizus.com