20.01.2022 | Zprávy

Koupelna je intimním prostorem, ve kterém strávíte denně spoustu času nejenom kvůli hygieně, ale také odpočinku a úniku před starostmi všedního dne. I proto by kromě praktičnosti měla nabídnout pohodlí a trochu rozmazlování, třeba v podobě designových a luxusních prvků. Koupelnový prostor přitom nemusí být do posledního kousku podle nejnovějších trendů, i malá změna může přinést nádech luxusu, který si dnes může dopřát každý. Na co se zaměřit? 

Vsaďte na dominantní prvek

Uvažujete-li o výraznější změně, zaměřte se na obměnu jednoho z hlavních prvků koupelny. Prostornější sprchový kout nebo sprchový box doplněný o nejmodernější hlavové sprchy s efektem tropického deště budou na konci dne vždy vítanou oázou klidu a odpočinku. Designové nebo dokonce samostatně stojící vany, které lze navíc doplnit o podpěrky pod hlavu nebo odkládací prostor, se rychle stanou hlavním ústředním motivem místnosti a upoutají pozornost každé návštěvy. „Pokud koupelna disponuje větším prostorem, je zakomponování samostatně stojící vany sázkou na jistotu. Dominantou může být také designové umyvadlo s nevšedním tvarem nebo atypicky pojatým odkládacím prostorem. Oblíbenosti se těší i umyvadlové mísy s geometrickými tvary nebo vnějšími reliéfy. Designovým skvostem a praktickým prvkem zároveň jsou dvojumyvadla. Poskytují dostatek prostoru pro hygienu vícečlenné domácnosti a uvítáte je zejména v rušných momentech dne. Luxusní dojem vytvoří jak samostatně umístěná umyvadla, tak ta zapuštěná,“ říká Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti Laufen CZ

Dejte prostor přírodě

Kvalitní materiály jako přírodní kámen, mramor nebo exotické a masivní dřevo jsou nejenom zárukou dlouholetého užívání, ale místnosti dodají luxusní vyznění a originalitu. Stačí zakomponovat jen jeden hlavní prvek, například přírodní desku pod umyvadlo, a atmosféra koupelnového prostoru se okamžitě promění. Efektních výsledků lze dosáhnout i využitím velkoformátových obkladů s imitací přírodních struktur a jejich nevšedními kombinacemi. S materiály si lze pohrát také v případě úložných prostorů, které nemusí být v tradičním bílém lesklém nebo matném provedení. Slušet jim bude třeba tmavé dřevo nebo povrchy s kovovým efektem.  

Technologie nesmí chybět

Milovníci moderních vychytávek uvítají bidetovací toalety, které jsou kombinací nejlepších technologií a prvotřídního designu. Zatímco v jiných zemích jsou dnes takřka standardem, v České republice si své místo v domácnostech postupně hledají. Mohlo by se zdát, že technologie nebudou v koupelně působit zrovna útulně, natož designově, není to ale pravda. „Bidetovací toalety poskytují řadu chytrých funkcí zajišťujících špičkovou hygienu, perfektní uživatelský komfort, individuální nastavení, ale také snadnou údržbu. Jejich konstrukce je bez záhybů a nečistoty spolu s bakteriemi tedy nemají šanci. Vše je zároveň ukryto v designovém těle, jež bude i po vizuální stránce chloubou každé moderní koupelny,“ doplňuje Iva Šedivá ze společnosti Laufen CZ. 

Pokročilé technologie jsou ale využívány i v případě materiálů, jako je tenkostěnná keramika. Umožňuje výrobu koupelnové keramiky se zcela novými tvary, tenkými stěnami, ladnými liniemi a precizními detaily, zároveň je však extrémně odolná. Výsledkem jsou fascinující designová umyvadla a umyvadlové mísy, které pokaždé upoutají pozornost a potěší fanoušky prvotřídního designu.  

Kouzlete s doplňky 

Jen za pomoci vkusně a pečlivě zvolených doplňků můžete koupelnu pozvednout na moderní místnost s luxusním dojmem. Dejte prostor kreativitě a vsaďte na překvapivé a nevšední kombinace, které do prostoru vnesou originalitu. Myslete však na skutečnost, že méně je někdy více. Jednoduchým a čistým designem dosáhnete mnohem většího efektu. Vedle klasických materiálů jako je sklo a nerez můžete experimentovat s prémiovými doplňky z plastu nebo tenkostěnné keramiky. Nejenom, že se snadno udržují, nabízejí navíc rozmanitost v tvarech a barvách. Disponujete-li menším prostorem, nebojte se experimentovat se zrcadly. Jsou elegantní a prostor krásně osvěží, ale také opticky zvětší. Náladu v koupelně určuje i správný typ osvětlení, nebojte se proto zauvažovat o svítidlech z rukou designérů.  

Vybrané produkty značky Laufen

Kolekce The New Classic navržená designérem Marcelem Wandersem se vyznačuje ladnými a harmonickými tvary, ale i tenkými stěnami a precizními záhyby. Nadaný a renomovaný autor z Amsterdamu oživil romantické linie dávných dob, dodal jim moderní pojetí a v kombinaci s nejpokročilejšími technologiemi jako je tenkostěnná keramika SaphirKeramik stvořil jedinečnou kolekci. Do koupelny vnese moderní eleganci, nádech luxusu a nejkvalitnější materiály. Řada se pyšní například jedinečným keramickým zrcadlem s efektním podsvícením.

Umyvadla, vany, toalety a další prvky z řady VAL potěší zejména nadšence minimalistického interiéru a přesných geometrických tvarů. Kolekce se vyznačuje jednoduchými křivkami, oblými tvary a extrémně tenkými okraji, jejichž perfektní a odolné provedení umožňuje tenkostěnná keramika SaphirKeramik. Produkty v sobě nezapřou také nádech industrialismu, který je typický pro jejího autora Konstantina Grcice, držitele dvou cen Red Dot Award. Kolekci dominuje dokonalá kruhová vana a umyvadla nevšedních tvarů, z nichž řada získala celosvětová ocenění. 

Kolekce INO a její designér Toan Nguyen ukazují, jak daleko se dokázal koupelnový design díky moderním technologiím v posledních letech posunout. Pokroková řada představuje nové pojetí tradičních koupelnových tvarů a na první pohled zaujme extrémně tenkými, přesto odolnými stěnami. Umyvadla a umyvadlové mísy kreativně pracují s okolním prostorem a odkládacími plochami, kromě dokonalého designu přinášejí i úsporu místa a pomáhají s praktickým uspořádáním koupelny. Designové skvosty osvěží každou moderně pojatou koupelnu. 

Zejména milovníci technologií a perfektní hygieny ocení bidetovací toalety Cleanet Riva a Cleanet Navia, které jsou kombinací klozetu a bidetu. Přinášejí maximální hygienu, komfort a pokročilé funkce, vše chytře ukryté v designovém těle. Kvůli snadné údržbě a čistotě jsou vyrobeny bez spojů a taktéž bez oplachového kruhu. Designér Peter Wirz kladl při jejich návrhu zvláštní důraz na kombinaci chytrých funkcí a elegantního designu. Toalety snadno zakomponujete do všech moderních koupelen s takřka každým stylem. 

Luxus, extravagance a barvy jdou ruku v ruce. Dokazuje to kolekce SONAR návrhářky Patricie Urquioly, která pracuje s nevšedními barvami a materiály. Každý jednotlivý produkt z této řady vnáší do koupelny prvek jedinečnosti. Obzvlášť zaujmou rozměrné úložné prostory v podobě umyvadlových skříněk nebo závěsných skříní, s dostatkem místa pro všechny nezbytné hygienické potřeby. Povrch s kovovým efektem je k dostání v měděné, zlaté či titanové variantě. Na výběr jsou i jedinečné dvoubarevné kombinace se strukturou mramoru.

Designové vybavení koupelny si můžete prohlédnout v pražském showroomu LAUFEN space Prague v blízkosti I. P. Pavlova. www.laufen.cz. 

www.laufen.cz