25.02.2022 | Zprávy


Kolekce RAKO NEWS 2022 osloví milovníky estetiky a krásného života. Bohatě zastoupený design kamene vnese do interiérů ušlechtilou, majestátní atmosféru. Všední chvíle, jako je čas strávený v koupelně, mění na povznášející zážitek. Kamenný vzhled patří mezi současné trendy, zároveň ale představuje ten druh elegance, která je stále v módě. Keramický obklad s věrným vzhledem onyxu či mramoru vdechne interiéru oslnivou, až mystickou krásu, povrch má přitom všechny praktické vlastnosti keramiky.

V nové kolekci představujeme keramické obklady a design mramorů, kamenů v sériích Onyx, Flash, Cava, Levante, Topo. Několik dalších inovací a doplnění najdou zákazníci v sériích Lampea, Lint, Roof, Betonico. Třešničkou na dortu je autorský projekt, série Metro, od designéra Daniela Piršče.

Za krásou i kvalitou letošních novinek stojí vlastní, ušlechtilé suroviny, velké bohatství ukryté v zemi, ze kterých se keramické obklady RAKO tradičně vyrábějí, ale také nejmodernější technologie a know-how zkušených odborníků z RAKO. Díky roční rozsáhlé modernizaci výroby se nyní LASSELSBERGER pyšní nejmodernějším závodem na výrobu obkládaček v Evropě!

Kolekce obkládaček RAKO se od roku 2022 rozrůstá o nový formát 40 x 120 cm (1198 x 398 x 10 mm). Jedná se o velmi elegantní a luxusní velkoformát s rektifikovanou hranou. Designové provedení mramoru, onyxu a dalších designů se tak posouvá na úplně novou estetickou úroveň. Navíc je zachován promyšlený modulový systém RAKO tak, aby byla garantována návaznost a kombinovatelnost s dalšími formáty, mozaikami či dlaždicemi. Poměr stran délka vs. šířka je 1:3 a formát je možné pokládat jak na šířku, tak na výšku.

Kromě nového formátu obsahuje kolekce RAKO 2022 obkládačky vyrobené technologií DryFix. Jedná se o rozšíření technologie digitálního tisku, kdy je na povrch obkladů nanášena vrstva skelné granilie (posypu) a vytváří tak jemnou strukturu či optické zvýraznění kontrastu povrchu. Výhodou je precizní soutisk se základním designem a možnost vytvářet jak celoplošné ztvárnění (např. série METRO), tak dekorativní motivy (např. dekorace Topo, Betonico, Lampea).

O značce RAKO

Společnost LASSELSBERGER, s. r. o., pokračuje ve sto čtyřicetileté tradici českých keramiček. Výrobky RAKO jsou dodávány celkem do 92 zemí všech kontinentů. České obklady dokazují, že kvalitou a odolností opakovaně splňují požadavek vysoké úrovně, a to ve světovém měřítku.

Výrobky RAKO jsou tvořeny z 96 % tuzemskými surovinami přírodního původu. Závody vyrábějí ohleduplně k přírodě, a to zejména díky nemalým investicím do modernizace stávající produkce s použitím dostupných nejmodernějších technologií. Ve společnosti LASSELSBERGER děláme zkrátka to, co má smysl. Chráníme naše životní prostředí, a tudíž svět okolo nás.

www.rako.cz