11.04.2022 | TIPY

Dostupný upgrade pro každý koupelnový projekt:

  • Průzkum ukázal, že 35 % spotřebitelů by v blízké budoucnosti rádo nahradilo pákovou baterii termostatem
  • Nový model GROHTHERM 500 doplňuje rodinu termostatů GROHTHERM o základní variantu pro zákazníky s limitovaným rozpočtem
  • Integrované funkce pro úsporu vody, jako je GROHE EcoButton, umožňují snížit spotřebu vody až o 50 %, aniž by to bylo na úkor komfortu 

Termostatická baterie je nezbytnou součástí každé dobře navržené koupelny. Nedávný průzkum chování při sprchování v několika zemích, který provedl německý výzkumný institut explorare, ukázal, že 37 % respondentů poukázalo na jeden obzvláště nepříjemný faktor při sprchování: kolísání teploty.[2] S novou baterií GROHTHERM 500, která je inteligentním srdcem sprchy, budou podobné stížnosti minulostí. Nejnovější produktové řešení společnosti GROHE zaujme schopností udržet stálou, komfortní teplotu, osobním nastavením a optimálním komfortem – za dostupnou cenu. Carsten Geers, Brand Manager GROHTHERM & Rapido, LIXIL EMENA, vysvětluje, co mohou instalatéři a projektanti očekávat od nejnovějšího přírůstku do portfolia termostatů GROHE, a předkládá přesvědčivé argumenty pro konzultace se zákazníky:

Proč bych měl svým zákazníkům doporučit termostatickou baterii? 

Termostaty nejsou novým vynálezem – odborníci s nimi pracují již dlouho, jsou svědky vývoje této inteligentní technologie sprchování a vědí, jak funguje. Zjistili jsme, že více než 35 % spotřebitelů[3]  by chtělo vyměnit pákovou baterii za termostatickou. Je zřejmé, že existují zákazníci, které lze přesvědčit k modernizaci sprchového koutu, pokud instalatéři a projektanti nabídnou správné argumenty ve správný čas.

Z mého pohledu existují tři klíčové argumenty:

  1. Termostatické baterie nabízí přidanou bezpečnost, a to zejména pro děti a seniory. Na rozdíl od pákové sprchové baterie jsou naše termostaty vybaveny tlačítkem SafeStop 38 °C. Jak jeho název napovídá, omezuje teplotu vody na příjemných 38 °C a zabraňuje opaření horkou vodou. Naše termostaty jsou navíc vybaveny volitelným omezovačem teploty 43 °C SafeStop Plus. Tento omezovač lze snadno aktivovat během instalace. Neumožňuje nastavení vyšší teploty než 43 °C, čímž zabraňuje dětem nebo osobám se zrakovým postižením nechtěně zvýšit teplotu a opařit se. To je velká výhoda nejen pro vícegenerační domy a hotely, ale vlastně pro každý koupelnový projekt. 
  2. V současné době, kdy se koupelna mění v oázu pohody, spotřebitelé stále častěji hledají řešení, která zvyšují pohodlí. A naše termostatická technologie je tím řešením. Termostat umožňuje uživatelům mít kontrolu nad teplotou i při současném provozu více zdrojů vody, protože vyrovnává teplotní špičky a zabraňuje překvapivě studené nebo horké vodě během sprchování. Z mého pohledu je to jedna z hlavních výhod, zejména s ohledem na to, že kolísání teploty je pro koncové spotřebitele jedním z hlavních problémů.
  3. Co ale mnoho zákazníků neví: Sprcha vybavená termostatem šetří vodu, a to rovnou několika způsoby. Všechny termostaty GROHTHERM jsou vybaveny snadno použitelným a efektivním tlačítkem EcoButton. Snižuje průtok vody, čímž šetří až 50 % celkové spotřeby, aniž by to uživatelé pocítili. Kromě toho je díky termostatické kartuši snadné nastavit požadovanou teplotu: I když uživatel při sprchování rád vypíná a zapíná vodu, není třeba znovu hledat správnou polohu páky. V konečném důsledku se tak nejen ušetří cenné zdroje, ale také zůstane více peněz v kapsách zákazníků – a to v průběhu celého životního cyklu výrobku.

Proč bych si měl vybrat termostatickou baterii GROHE? 

Naše portfolio produktů musí být stejně rozmanité, jako jsou projekty našich zákazníků. Pro nás je při vývoji produktů klíčové poskytovat montážním firmám a projektantům správná řešení. Naše portfolio je sestaveno tak, aby splňovalo různé požadavky na funkčnost, ale také na rozpočet: 

Podívejte se například na nedávno představenou baterii GROHTHERM 800 Cosmopolitan. Kromě kartuše TurboStat vyniká tento výrobek masivními kovovými rukojeťmi, které mají kromě působivého designu i praktické využití. Jejich největší výhodou je žlábek Ergorim na hřbetu, který zajišťuje pevný úchop, i když jsou ruce mokré nebo namydlené. Díky tomu je baterie GROHTHERM 800 Cosmopolitan dokonalým vylepšením pro každý sprchový kout.  K dispozici je také varianta pro vanu.

Do našeho portfolia patří také ještě sofistikovanější model GROHTHERM 1000 Performance se dvěma klíčovými funkcemi navíc. Protože jsme do něj integrovali naši 100% technologii GROHE CoolTouch, tělo baterie nikdy nepřekročí teplotu sprchy. To je úžasná vlastnost, zejména pokud ve stejném domě žijí děti nebo senioři. Vzhledem k tomu, že při plánování koupelny hraje pro zákazníky stále větší roli také úspora vody, je řada 1000 navíc vybavena přepínačem AquaDimmer s tlačítkem EcoButton pro ovládání ruční sprchy ve vaně. 

Nejnovějším přírůstkem do naší rodiny termostatů je GROHTHERM 500. Označil bych ho za dokonalý vstup do světa termostatů GROHE. Z pohledu ceny se vyrovná pákové baterii, ale nabízí zákazníkům více výhod.

Jaké jsou výhody baterie GROHTHERM 500?

GROHTHERM 500 je optimální základní produkt, který umožňuje uživatelům vyzkoušet hlavní výhody našich termostatických baterií – tlačítko EcoButton a pojistky SafeStop a SafeStop Plus. Vyznačuje se dobře známou kvalitou GROHE a zároveň se vejde i do nižšího rozpočtu. Je dokonalou alternativou k pákovým bateriím.

www.grohe.cz