04.07.2022 | Zprávy

Designérská cesta od čtvrti Brera až po Palazzo Bovara – KALDEWEI slavila na Fuorisalone 2022 v Miláně moderní koupelnovou kulturu hned na čtyřech místech.

Kaldewei byla na letošním Fuorisalone od 7. do 12. června v Miláně zastoupena celou čtveřicí instalací. Highlight byla instalace Bathscape od Cristiny Celestino ve spolupráci s VOGUE v pulzující čtvrti Brera. Na to přímo navazovala prezentace ve spolupráci s ELLE Decor Italia: V Palazzo Bovara prezentovala výrobce prémiových koupelen na výstavě „Design Forever“ volně stojící koupací vanu OYO DUO z pera Stefana Dieza. Kromě toho se spojuje Kaldewei na platformě ALCOVA s nábytkářskou značkou Paola Zani a prezentovala na čtvrté instalaci v showroomu H2Otto, Via Molino delle Armi, exkluzivní nabídku výrobků. 

Spolupráce Cristiny Celestino a Kaldewei byla považována za jeden z vrcholů letošní speciální edice veletrhu nábytku. Titul „Bathscape“ si hraje s anglickým slovesem „escape“ (uniknout). Tak se stává práce Cristiny Celestino v pulzující čtvrti Brera (via Maroncelli 2) pro pozorovatele jistým způsobem estetického úniku do oslnivého lesku moderní koupelnové kultury. 

Neméně senzační prezentaci slavila Kaldewei ve spolupráci s ELLE Decor Italia. V historické budově Palazzo Bovara prezentovala výrobce prémiových koupelen na výstavě „Design Forever“ volně stojící koupací vanu OYO DUO z pera Stefana Dieza. Diez se nechal při návrhu inspirovat japonskou porcelánovou tvorbou. Koncept výstavy spojoval krásu minulých ikon a avantgardu designérské scény a věnoval se významu nadčasové kreativity. Dodatečně se převedl formát také do digitálního světa. 

To ale není všechno: V rámci ALCOVA 2022, výstavy CAMERA DI FATTO byl Kaldewei součástí speciální instalace CAMERA DI FATTO od Maddaleny Casadei, koncipované pro italskou nábytkářskou značku Paola Zani. Instalace byla reflexí hotelového pokoje, jakož i jeho historie a představovala tak pokus vytvořit tento prostor více volnějším a sjednocenějším. V této konceptuální místnosti byl přítomen Kaldewei s jedním ze svých nejvíc ikonických designů, volně stojící koupací vany Classic Duo Oval. Letošní výstava ALCOVA se opět zaměřovala jako platforma pro designéry, firmy a instituce na budoucnost bydlení a designu. 

V neposlední řadě se prezentoval Kaldewei na letošním milánském veletrhu nábytku poprvé jako oficiální partner showroomu H2Otto ve Via Molino delle Armi. Prostor byl otevřen odborným návštěvníkům i koncovým spotřebitelům a vybízel k haptickým zážitkům. Kaldewei prezentoval v instalaci showroomu exkluzivní výběr sprchových vaniček, umyvadel a koupacích van z recyklovatelné smaltované oceli. Část prostoru byla věnována nejnovějšímu vývoji výrobků od Kaldewei z oceli se sníženým obsahem CO2 Bluemint®.