28.07.2022 | Zprávy

Na letošním Fuorisalone v Milánu, probíhajícím v rámci zdejšího veletrhu designu Salone del Mobile, oslavil Kaldewei luxusní a současně intimní krásu koupelnové kultury.

Pro mimořádnou prezentaci od 7. do 12. června spojil své síly s VOGUE Germany. Výrobce prémiového koupelnového vybavení a legendární módní magazín společně představili instalaci „Bathscape“ z dílny špičkové milánské designérky Cristiny Celestino. Spolupráce se stala jedním z vrcholů letošní speciální edice veletrhu nábytku. 

Soukromé lázně, relaxační prostor v půvabném glamour stylu či útočiště, kde prožíváme zcela intimní okamžiky, když si chceme vyhradit „čas pro sebe“ – naše koupelna má dnes nekonečně mnoho podob. Právě na tomto základu vybudovala Cristina Celestino svou instalaci: název „Bathscape“ je slovní hříčkou využívající anglické sloveso „escape“ (uniknout). Dílo Cristiny Celestino se tak pro diváka stává určitou formou estetického úniku do oslnivého lesku moderní koupelnové kultury. Milánská designérka svým skulpturálním projektem také zkoumá nejrůznější aspekty koupelnového vybavení. Její tematické spektrum sahá od estetických otázek přes smyslové vnímání a luxus vnitřního zklidnění při Daily Beauty až po udržitelnost a ochranu zdrojů. 

Názorné materiálové koncepty kromě toho zdůrazňují, jakou roli hraje volba materiálů pro hmatové vjemy. Díky spojení s odborníkem na módu a krásu, jakým je VOGUE Germany, je věnována pozornost také pojetí a zařizování koupelny jako dokonalého prostoru pro péči o sebe. Jaké místo je optimální pro uložení našeho nočního séra, kam bychom měli umístit nový kosmetický přístroj? „Bathscape“ ukazuje, jak všechna tato rozhodnutí dokážou proměnit naši koupelnu ve zcela individuální domácí lázně.

Co dělá z moderní koupelny oázu, ve které se můžeme uvolnit a načerpat energii? Jak důležité jsou při tom ekologické a sociální aspekty? V souvislosti s těmito komplexními otázkami se „Bathscape" může stát podnětem k vysoce aktuálnímu dialogu a zároveň přibližuje vzrušující přístupy k současnému luxusnímu koupelnovému designu. 

I proto byla instalace k vidění právě v pulzující čtvrti Brera (via Maroncelli 2), známé mnoha designérskými studii a galeriemi, po celou dobu milánského veletrhu nábytku. 

www.kaldewei.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.