04.08.2022 | Zprávy

Přední výrobce koupelnového vybavení Kaldewei sklidil úspěch na soutěži produktového designu Red Dot Awards 2022 hned dvakrát: se svou extra plochou vaničkou v úrovni podlahy SUPERPLAN ZERO a umyvadlem NUEVA.

Prestižní ocenění převzali zástupci společnosti na slavnostním ceremoniálu v rámci týdne Red Dot Design Week v Essenu. NUEVA se dokonce může pochlubit speciálním titulem „Best of Best – Nejlepší z nejlepších“. Dvojí ocenění je pro Kaldewei potvrzením správnosti firemní filozofie, podle níž se v každém jednotlivém produktu propojuje špičkový design s funkčností, udržitelností a kvalitou. Oba výrobky navrhl hvězdný designér Werner Aisslinger.

KALDEWEI NUEVA: „Best of the Best”

Přívlastkem „Best of the Best – Nejlepší z nejlepších“ vyznamenává porota vždy pouze ty nejlepší výrobky v dané kategorii. U umyvadlové mísy NUEVA porota vyzdvihla „působivý charakter díky velmi tenkému okraji. Navržený design podle porotců propojuje všechny prvky ve vyváženém poměru do dokonalého celku. Puristický styl umyvadlové mísy působí v prostoru uklidňujícím dojmem. Ušlechtilá smaltovaná ocel je přitom použita autentickým způsobem a propůjčuje výrobku poetický nádech. Velmi přesvědčivá je také nabídka barev, která v souladu s trendy zahrnuje i matné provedení,“ jak uvádí porotci ve své zprávě.

KALDEWEI SUPERPLAN ZERO propojuje komfort a estetiku

Také smaltovanou extra plochou vaničku SUPERPLAN ZERO ztvárnil Werner Aisslinger a mezinárodní porotu přesvědčil těmito aspekty: „Extra plochá sprchová vanička od Kaldewei umožňuje přímou instalaci do dlažby a nabízí elegantní estetiku i vysoký uživatelský komfort.“ Díky instalaci v úrovni podlahy přechází sprchová vanička plynule v koupelnovou podlahu a odtok umístěný blízko stěny umožňuje pohodlné stání i bezpečný pohyb. Extra plochá vanička s elegantními a přesnými liniemi je ze tří stran přístupná zcela bezbariérově. I zde je základem udržitelná, 100% recyklovatelná smaltovaná ocel s mimořádně dlouhou dobou životnosti.

O soutěži Red Dot Design Award

Red Dot Design Award patří mezi největší designérské soutěže na světě. Aby bylo možné odborně hodnotit rozmanité návrhy v oblasti designu, dělí se soutěž do tří kategorií: Red Dot Award: Produktový design, Red Dot Award: Brands & Communication a Red Dot Award: Designový koncept. Soutěžní klání se pořádá jednou za rok. Pro každou z cen je sestavena odborná porota, která individuálně zhodnotí přihlášené výrobky a následně rozhodne o udělení cen. Soutěžní výrobky, značky a komunikační projekty, stejně jako designové koncepty a prototypy posuzuje Red Dot porota v rámci své odborné specializace vždy jednou za rok. Oceněné návrhy jsou pak k vidění mimo jiné v muzeích Red Dot Design, v online prezentacích a v ročence soutěže Red Dot Design. 

O KALDEWEI

KALDEWEI je německý rodinný podnik, který již více než 100 let a dnes již ve čtvrté generaci vytváří koupelnová řešení, ve kterých se moderní luxus snoubí s udržitelným myšlením, hospodařením a jednáním. Podnik označuje toto globální strategické směřování pojmem „Luxstainability“. Portfolio KALDEWEI zahrnuje koupací vany, extra ploché sprchové vaničky a umyvadla z ušlechtilé smaltované oceli. Tento materiál je výjimečný svým kvalitním povrchem, elegantním designem, velmi dlouhou životností a 100% recyklovatelností. KALDEWEI v roce 2021 jako první výrobce sanitárního vybavení podepsal iniciativu „Science Based Targets“ a vydal se cestou klimaticky neutrální výroby. S novou limitovanou edicí KALDEWEI nature protect z oceli se sníženou bilancí CO2 je KALDEWEI tomuto cíli opět o velký krok blíž. Užitek z toho mají i partneři ve stavebnictví, protože s koupelnovými řešeními KALDEWEI nature protect mají stavební projekty mnohem nižší uhlíkovou stopu. KALDEWEI také již několik let podporuje program WWF na ochranu moří, který se zasazuje o snížení znečištění oceánů plastovým odpadem. Z odpovědnosti vůči životnímu prostředí a dalším generacím.

Zdroj: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG. 

www.kaldewei.cz