12.10.2022 | Zprávy

LUXSTAINABILITY pro SILENT-YACHTS v podobě umyvadel KALDEWEI Miena.

KALDEWEI instaluje umyvadlové mísy Miena do katamaránů SILENT-YACHTS poháněných sluneční energií. V říjnu 2022 vyplují první elektrické jachty nejnovější generace na moře. A na palubě budou také: nové umyvadlové mísy z recyklovatelné smaltované oceli. Koncept LUXSTAINABILITY tím KALDEWEI poprvé přesouvá ze sanitární pevniny do všech sedmi světových oceánů.

Spolupráce německého výrobce koupelnového vybavení a výrobce lodí je v pravém slova smyslu udržitelná, neboť oba kladou důraz na ekologicky obhajitelné produkty. Lodě SILENT-YACHTS jsou poháněny solární a elektrickou energií, což jim umožňuje plout s nulovými emisemi.

KALDEWEI a SILENT-YACHTS jsou dva silní partneři, kteří mají v rámci svých aktivit trvale na mušce udržitelnost a úsporu CO2. Na podzim 2021 vyrobil KALDEWEI první špičkové výrobky z oceli bluemint® se sníženým obsahem CO2. Pro rodinný podnik neznamená „Luxstainability“ nic jiného než kombinaci individuálního luxusu a udržitelnosti. Slovní kreace označuje strategii orientovanou na budoucnost v rámci celého výrobního procesu KALDEWEI. Oba aspekty, luxus a udržitelnost, jsou z pohledu výrobce rozhodujícími faktory pro nadčasový koupelnový design, který bude nyní poprvé použit také v moderním lodním stavitelství.

„Jsme toho názoru, že udržitelnost, pokud jde o jachtink, je něco víc než jen pohon na solární energii. A také víme, že k tomu, aby naše vášeň doopravdy fungovala v souladu s přírodou, je třeba komplexní přístup ve všech oblastech. Z tohoto důvodu stavíme svůj přístup na třech pilířích: design, materiál a provoz,“ vysvětluje designérka Juliana Miguel, kreativní vedoucí u SILENT-YACHTS. Její tým je nadšen ze smaltované oceli a moderních umyvadel od KALDEWEI. Miena se svým jemným designem přináší do koupelny akcenty - a to i na moři - a mění koupelnu v útulné místo a příjemné útočiště. Díky použití recyklovatelného materiálu smaltované oceli s dlouhou životností jsou umyvadlové mísy odolnou a snadno udržovatelnou ozdobou, které neublíží ani každodenní používání nebo silně slaný vzduch.

www.kaldewei.cz