05.01.2023 | Zprávy

Největší letošní trend se přenese i do dalších let.

Bílá koupelnová keramika nebo chromované baterie patří k osvědčené klasice interiérového vybavení, zdaleka už ale nejsou hlavní volbou. S inovativními technologiemi přišla celá řada novinek a koupelnovému designu nyní vládnou rozmanité barvy, které umožňují kreativnější kombinace a osobitější vyjádření. Jaké novinky letošní rok přinese a které přetrvají i do dalších let? 

Černá hraje prim

Umyvadla, vany a klozety už nejsou k dostání jen v tradičním bílém provedení. Do koupelen vstoupila černá a šedá barva, ať už v matu nebo lesku. Obě varianty působí v interiéru čistě, nevšedně a dominantně. Zatímco s matem snadno vytvoříte vysoce moderní nebo industriálně laděnou koupelnu, černá lesklá keramika buduje dojem luxusu a jedinečnosti. „Koupelnová keramika v černé barvě je krásná a elegantní. Perfektně se hodí do prostoru pracujícím s mramorem, skvěle vypadá ale i v kontrastu s bílou. V naší kolekci Kartell • LAUFEN lze vybírat z umyvadel, klozetů a bidetů v černé lesklé a matné, ale také šedé a grafitové v matu. Pro tento rok navíc chystáme naprostou novinku v podobě netradiční barevné keramiky do přírodně laděných interiérů,“ říká Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti LAUFEN CZ.

Metalické odstíny

Chromované baterie jsou koupelnovou stálicí, dnes už ale ne jedinou možností volby. I do této oblasti si barvy probojovaly cestu, a proto si kreativní duše mohou vybírat například z černé nebo efektních metalických odstínů. „S příchodem PVD povrchů jsme se u baterií dočkaly barevné rozmanitosti. Díky inovativním technologiím je barva součástí kovu, nikoliv samostatnou fólií nebo nátěrem. Její povrch je proto enormně tvrdý, odolný vůči korozi, oděru i vysokým teplotám. Nehrozí, že by se barva s postupem času začala odlupovat. Baterie s PVD povrchem najdou zákazníci například v kolekci Kartell • LAUFEN a mohou si udělat radost baterií ve zlaté, zlatorůžové, titanové v černém matu nebo inox kartáčované oceli,“ přibližuje Iva Šedivá.  

Pastelové barvy 

Světle modrá, starorůžová, mentolová nebo oblázkově šedá. Mezi letošními koupelnovými hity si své místo najde i koupelnový nábytek s jemnými a něžnými tóny. Pastelové barvy působí uklidňujícím, relaxačním a pozitivním dojmem, právě proto se skvěle hodí do koupelnového prostředí. Snadno se kombinují s celou škálou barev a materiálů a jsou obzvlášť vhodné pro ty, kteří si s interiérem koupelny chtějí vyhrát. Zvlášť vhodné jsou do menších prostor, které opticky nezmenšují, naopak přináší více světlosti. 

Kousek extravagance

Doplňky významně dotváří celkový design koupelny, nemusí být však za každou cenu decentní nebo nevýrazné. Právě naopak. V módě jsou energické a pestré barvy, proto se nebojte zvolit i extravagantnější prvky. Oranžová nebo modrá vnesou do místnosti oživení a zcela jinou energii, než na kterou jste běžně zvyklí. „Zvolíte-li doplňky ve výrazných barvách, sehrají podstatnou roli v designu interiéru. Dokážou oživit, zdůraznit, ale také lépe členit prostor kolem umyvadla, na zdi, v koutu místnosti nebo na nikách. Oblíbené jsou především pro pozitivní a expresivnější náboj, který interiéru dodávají. Jsou velmi osobité, a proto jsou často vizitkou výrazné osobnosti majitele koupelny. Mezi našimi produkty najdou zájemci doplňky v netradičních tónech jantar, smaragdově zelená, oranžová mandarinka, modrá nebo třeba pudrová růžová,“ doplňuje Iva Šedivá.

Koupelnová keramika už zdaleka není jen o tradičním bílém provedení. S umyvadly, klozety a bidety z kolekce Kartell • LAUFEN v šedé, grafitové a černé vytvoříte neotřelé kombinace. Ať už zvolíte matnou nebo lesklou variantu, v koupelně budou vypadat luxusně a majestátně. Minimalistický design keramiky dodává interiéru nadčasový vzhled.

Pastelové barvy jsou trendy a jen tak se neomrzí. Do koupelny přinášejí elegantní, jemný a hravý vzhled. Koupelnové skříňky řady Kartell • LAUFEN nabízejí barevných variant hned několik. Kromě šedomodré lze zvolit také hořčicově žlutou, okrově hnědou, břidlicově šedou nebo oblázkově šedou. Atypické odstíny v kombinaci s nejmodernějšími koupelnovými materiály vytvoří čistý vzhled.  

Nechte se unést fantazií a nebojte se extravagance. Doplňky v osvěžujících a výrazných barvách dokážou v koupelně zázraky. Poličky, zrcadlo, regál, ale i mýdlenky nebo kelímky na kartáčky. To vše nabízí kolekce Kartell • LAUFEN v pestrých nebo pastelových barvách, které rozpulzují koupelnu novou energií. Kvalitní plastové provedení zaručuje, že budou součástí koupelny dlouhé roky. Současně se velmi snadno udržují.

Barvy vládnou v koupelnovém designu i bateriím. Kromě tradičního chromovaného provedení lze zvolit třeba efektní metalické odstíny. Umyvadlové baterie z řady Kartell • LAUFEN ve zlaté nebo zlatorůžové vzbuzují honosný dojem. V kombinaci se zlatými doplňky vytvoří luxusně vypadající koupelnu, která bude dělat radost nejen vám, ale zaujme i každou návštěvu. Baterie jsou k zakoupení taktéž ve variantě titan černá mat nebo inox kartáčovaná ocel.

Odkládací a úložný prostor v koupelně nemusí být jen v podobě koupelnových skříněk a poliček, skvěle poslouží i regály. Designový plastový regál v pudrové růžové barvě z kolekce Kartell • LAUFEN je designovým prvkem sám o sobě. Hodí se do moderně i romanticky laděného interiéru a jednoduše jej zkombinujete s bílou, šedou nebo černou. Potěší prvotřídním plastovým provedením odolným vůči koupelnovým podmínkám a snadnou údržbou.  

V pražském showroomu LAUFEN space Prague v blízkosti I. P. Pavlova si můžete prohlédnout novinky značky LAUFEN nebo si domluvit konzultaci ohledně komplexního řešení vaší koupelny.

www.laufen.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.