04.04.2023 | Zprávy

Efektní sprchový žlab Kaldewei s rekuperací tepla

Nové designové sprchové žlaby od Kaldewei nabízejí architektům a stavitelům ušlechtilý vzhled a snadnou údržbu, takže jejich čištění je bleskově rychlé. Ve značkovém sprchovém žlabu s některým z exkluzivních povrchů se však na přání může skrývat další zajímavá funkce, která znatelně sníží spotřebu energie při sprchování. Žlab v provedení „Heatrecovery” je opatřen tepelným výměníkem, který je plně integrovaný do odtokového kanálu tak, že není zvenčí vidět. Tato funkce šetří energii a tím snižuje emise CO2.

Požitek pro smysly – přínos pro životní prostředí

Ohřev teplé vody je přibližně stejně energeticky náročný jako vytápění. Jen pro sprchování se použije až 80 procent celkového množství teplé vody. Avšak zatímco vývoj efektivnějšího a energeticky úspornějšího vytápění stojí v centru pozornosti již dlouho, velké množství teplé vody stále ještě proudí nevyužité do kanálu. Ale nemusí tomu tak být! Nový sprchový žlab Kaldewei „FlowLine Heatrecovery“ využívá tepla vody odtékající při sprchování k předehřátí studené vody, která čerstvě proudí do sprchové armatury. Výměník tepla integrovaný do odtoku tak slouží jako efektivní rekuperační jednotka. K ohřátí vody na teplotu příjemnou pro sprchování je tedy potřeba přimíchat mnohem méně horké vody, což je zcela v souladu s myšlenkou udržitelnosti. Výsledkem je úspora energie, která znatelně snižuje náklady i uhlíkovou stopu.

Nové sprchové žlaby Kaldewei, jež navrhlo renomované mezinárodní studio Aisslinger, splňují nejvyšší nároky na design. Dalšími přesvědčivými argumenty jsou patentovaný mechanismus pro snadné otevření a zavření krytu, vysoká flexibilita z hlediska umístění žlabu a široká nabídka rozměrů. A díky exkluzivním barvám a povrchům se značkový žlab může stát ozdobou každé koupelny. 

Zdroj: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG.

Foto: Ve značkovém sprchovém žlabu Kaldewei FlowLine Heatrecovery s některým z exkluzivních povrchů se na přání může skrývat další zajímavá funkce, která znatelně sníží spotřebu energie při sprchování.

Foto: Žlab v provedení „Heatrecovery” obsahuje tepelný výměník, který je kompletně integrovaný do odtokového kanálu tak, že není vidět, a slouží jako efektivní rekuperační jednotka.

O KALDEWEI

KALDEWEI je německý rodinný podnik, který již více než 100 let a dnes již ve čtvrté generaci vytváří koupelnová řešení, ve kterých se moderní luxus snoubí s udržitelným myšlením, hospodařením a jednáním. Podnik označuje toto globální strategické směřování pojmem „Luxstainability®“. Portfolio KALDEWEI zahrnuje koupací vany, extra ploché sprchové vaničky a umyvadla z ušlechtilé smaltované oceli. Tento materiál je výjimečný svým kvalitním povrchem, elegantním designem, velmi dlouhou životností a 100% recyklovatelností. KALDEWEI v roce 2021 jako první výrobce sanitárního vybavení podepsal iniciativu „Science Based Targets“ a vydal se cestou klimaticky neutrální výroby. S novou limitovanou edicí KALDEWEI nature protect z oceli se sníženou bilancí CO2 je KALDEWEI tomuto cíli opět o velký krok blíž. Užitek z toho mají i partneři ve stavebnictví, protože s koupelnovými řešeními KALDEWEI nature protect mají stavební projekty mnohem nižší uhlíkovou stopu. KALDEWEI také již několik let podporuje program WWF na ochranu moří, který se zasazuje o snížení znečištění oceánů plastovým odpadem. Z odpovědnosti vůči životnímu prostředí a dalším generacím.