16.04.2020 | TIPY

Trendy ovládlo teraco (čteme teraso), staronový vzor. Je vyrobený ze směsi cementu a ušlechtilé kamenné drti, například mramoru. Keramické obklady se za něj převlékly. Teraco, a to nejen na keramických obkladech zkrátka „frčí“! Do minimalistických koupelen se vrací osobitost i útulnost zároveň. Formáty rostou, spáry mizí. Teraco má díky nadčasovému designu a oblibě mnoha generací ambice proniknout dále než jen do chodeb a předsíní.

Keramický obklad může místnosti oddělovat nebo naopak propojovat…

Typickým znakem otevřeného bydlení je kontinuita prostoru. Keramický obklad se stává funkčním i vizuálním pomocníkem, který prostor dokáže vyčlenit opticky. Izolují se pouze místnosti s nejvyššími požadavky na intimitu, jinak keramický obklad propojuje kompletně interiér s exteriérem. 

RAKO - série PIAZZETTA

V duchu teraca vznikla série Piazzetta. Je v jemných odstínech, právě ty podtrhují dokonalý vzhled. Rektifikované glazované slinuté dlaždice v designu hrubozrnného betonu, cementu s nadčasovým lookem si najdou své místo v privátním prostoru i ve veřejných objektech. Neglazované slinuté dlaždice dosahují protiskluznosti R10/B při zachování výborné čistitelnosti. K dlaždicím je možné kombinovat rektifikované obkládačky Betonico a speciální mozaikové dekory pro koupelnová řešení. Mozaika se nabízí hned ve třech provedeních. Dekorace 30 x 60 cm, kterou tvoří falešný mix mozaiky za výhodnou cenu za m², a dále řezaná mozaika 10 x 10 a 5 x 5 cm lepená na síti k dekorování stěn a podlah nebo jako praktický pomocník při řešení hůře obložitelných míst. Součástí série jsou i dlaždice Piazzetta Outdoor 60 x 60 s tloušťkou 2 cm, které jsou určené pro venkovní terasy, balkony a zahradní architekturu (protiskluznost R11/B). 

www.rako.cz 

 

 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.