31.08.2023 | TIPY

Svým konceptem Luxstainability® Kaldewei ukazuje, jak úspěšné může být spojení udržitelnosti a designu v oblasti koupelnové architektury, které je výsledkem výjimečných produktových inovací.

Nejnovějším stěžejním počinem tohoto průkopnického přístupu je volně stojící koupací vana Meisterstück Oyo Duo od Stefana Dieze. Vana se svým plynulým oválným tvarem aktuálně obdržela další prestižní ocenění za design a krátce po svém uvedení na trh se tak stala jedním z nejúspěšnějších a nejžádanějších designových kousků od Kaldewei.

Oyo Duo nadchla mezinárodní odborné poroty nejenom svým organickým designem, ale také nekompromisně dlouhou životností a 100procentní cirkularitou. Dvoustěnný Meisterstück, jehož tvar vychází z estetiky japonského porcelánu, je totiž zhotoven ze stoprocentně recyklovatelné smaltované oceli. Tímto konceptem propojil Kaldewei formu a design s udržitelností a ochranou zdrojů. V souladu s touto myšlenkou ztvárnil designér Stefan Diez vanu Meisterstück Oyo Duo jako designovou skulpturu, která se harmonicky začleňuje do interiéru koupelny, jako by plula prostorem. U porot mezinárodních cen za design získal tento koncept Luxstainability® nejlepší možná hodnocení.

Mezinárodní ceny za design

Meisterstück Oyo Duo byl již vyznamenán cenou German Design Award 2023 udělovanou každoročně Radou pro design. Nyní však smršť úspěchů pokračuje, přicházejí další národní i mezinárodní ocenění za design, jako například iF Design Award nebo Red Dot Award, která je celosvětově nejvýznamnější cenou v oblasti architektury a produktového designu. Společnost iF International Forum Design GmbH, která je nejstarší nezávislou designérskou institucí, při hodnocení Oyo Duo uvedla: „Neexistuje srovnatelný výrobek z tohoto materiálu.“

Již v roce 2022 přesvědčila tato luxusní koupací vana také 40člennou porotu mezinárodní soutěže Archiproducts Design Awards (ADA). Také z Velké Británie si Oyo Duo přivezla hned dvě ocenění: Mixology Awards a Ideal Home Bathroom Award. „Jsme hrdí na to, že jsme jako vítězové v kategorii ‚One Small Step for Sustainability‘ získali cenu Ideal Home Bathroom,“ říká Adam Teal, obchodní ředitel Kaldewei UK. „Udržitelnost a principy cirkulární ekonomiky byly vždy ústředním tématem Kaldewei. Vyrábíme stylové, udržitelné výrobky, které mají dlouhou a užitečnou existenci a které se nakonec kompletně vrátí do koloběhu surovin.“ Zástupkyně šéfredaktora Ideal Home, Ginevra Benedetti, shrnuje: „Tato udržitelná koupací vana je top atrakce.“

www.kaldewei.cz