09.05.2024 | TIPY

Lepidla na obklady a dlažby mají primárně zajistit kvalitní spojení lepeného prvku s podkladem.

Tento základní požadavek může aplikátor zajistit za pomocí „klasických“ lepidel na obklady a dlažby nebo si vybrat lepidla z přidanými hodnotami z hlediska komfortu zpracování. Pod značkou Weber nabízí společnost Saint-Gobain Construction Product CZ, a.s. hned několik takových lepidel. Jednak je to ucelená řada Low Dust - nízkoprašných lepidel a jednak je to také nově cementové gelové lepidlo. Co tyto lepidla konkrétně přinášejí aplikátorům?

Nízkoprašná lepidla řady LOW DUST (LD) je tvořena třemi druhy lepidel:

  • Weberfor profi LD – třída C1T
  • Weberfor profiflex LD – třída C2TES1
  • Weberfor profiflex R LD – třída C2TFS1

Díky unikátním recepturám Low Dust lepidel oblak jemného prachu, který vzniká při sypání suché směsi do míchací nádoby s vodou, nepřesahuje hrdlo míchací nádoby samotné. Tento efekt přináší hned dva jasné benefity pro zpracovatele.

  • Zdravotní hledisko – prach nezasahuje citlivá místa aplikátora, tedy nevyvolává nejrůznější alergické reakce na kůži, v očích, kýchání a podobně. 
  • Hygienické hledisko – při částečných rekonstrukcích interiérů nekontaminuje prach vznikající při míchání lepidel další prostory, které zůstávají nevystěhované a slouží běžnému provozu.  

Třetím benefitem, který je už čistě zpracovatelský, je příjemná krémovitá konzistence LOW DUST lepidel, díky níž je samotné natahování lepidla aplikátory vnímané jako méně namáhavé, tedy jasně komfortnější. I tato krémovitá konzistence souvisí s unikátními aditivy, které se používají do receptur výše zmíněných lepidel právě pro nastavení jejich nízkoprašných vlastností.

Dalším zástupcem komfortních lepidel na obklady a dlažby značky Weber je aktuálně novinkové  cementové gelové lepidlo webercol flex2 multigel třídy C2TES1. Krom toho, že lepidlo je praktické bílé barvy (lze jej tedy použít i pro lepení skleněných obkladů a mozaik) a obsahuje speciálně volená vlákna, je gelové konzistence. Gelovou konzistenci u cementových lepidel můžeme chápat jako vysoce krémovitou, opět tedy velmi příjemnou pro samotnou aplikace. Odpor proti natažení tohoto konkrétního lepidla je extrémně malý. To zcela jednoznačné pozitivně ohodnotí každý zpracovatel lepidla, obzvláště při natahování větších ploch.

Proč si tedy nezpříjemnit komfort svojí práce právě použitím vybraného lepidla značky Weber…

www.cz.weber