17.06.2020 | TIPY

Ano, čtete správně. Lepicí hřebíky a šrouby od společnosti tesa umožňují snadné a rychlé připevňování předmětů na různé povrchy. Bezpečně a bez vrtání. Jednoduše tak zavěsíte různé dekorace, obrazy, cedulky, poličky, nástěnné hodiny a mnoho dalšího. A když po nějaké době budete chtít předmět z povrchu odstranit, žádný problém. Lepicí hřebíky a šrouby tesa® nezanechávají po odstranění žádné stopy na stěně, žádné zbytky od lepidla, žádné nevzhledné díry ve zdech. Připevňujte a odstraňujte tak kdykoliv a kdekoliv.

Nalepovací hřebíky a šrouby využívají pro spolehlivé a bezpečné přilnutí k povrchu technologii lepicího proužku Powerstrips®. Pro správné a bezpečné držení je nutné vždy vybírat z produktů tesa®, které jsou určené k lepení na konkrétní povrch, na který chcete předmět připevnit. 

Pevné povrchy
Standardní lepicí proužky Powerstrips® se skládají z jedné lepicí vrstvy, která po pevném přitlačení maximálně přilne na hladké a pevné povrchy. Na výběr je k dispozici více variant nalepovacích hřebíků a šroubů dle hmotnosti předmětů, které potřebujete připevnit. Nalepovací hřebík na dlaždice a kov udrží předměty až do hmotnosti 4 kg. V případě ale, že použijete pro připevnění jednoho předmětu dva hřebíky, nosnost se zdvojnásobuje na 8 kilogramů. 

Maximální nosnost jednoho nalepovacího šroubu jsou 3 kg. Při použití více šroubů se nosnost opět znásobuje. Nalepovací hřebíky a šrouby si tak snadno poradí s připevněním různých poliček či různých kuchyňských nebo koupelnových doplňků. Neriskujete popraskání dlaždic či navrtání vodovodního nebo elektrického vedení. Nalepovací hřebíky a šrouby poskytují čistou a snadnou instalaci bez nutnosti používat jakékoliv nářadí. 

Tapety a omítka
Lepicí proužek Powerstrips® na tapety a omítku je složen ze tří vrstev. Jednu vrstvu tvoří lepidlo určené speciálně na citlivé povrchy, druhá silnější vrstva slouží k připevnění lepeného předmětu a mezi je vložená tenká pěna. Výsledkem je proužek, který vyrovnává drobné nerovnosti a zajišťuje bezpečné držení na omítce a choulostivějších površích. Nalepovací hřebík na tapety a omítku je zejména vhodný pro připevňování různých dekorací a obrazů. Pomocí nalepovacího šroubu zase připevníte různé cedulky a oznámení. Na výběr je více variant dle nosnosti od 0,5 kg do 2 kg / jeden háček.

Výškově nastavitelné
Obrazy a jiné předměty, u kterých použijete pro připevnění dva nalepovací hřebíky či šrouby, se vám budou ještě snadněji zavěšovat v případě, že použijete nastavitelnou verzi nalepovacích hřebíků a šroubů. Obrazy díky těmto produktům vyrovnáte do jedné roviny, aniž byste museli předem složitě vyměřovat přesné umístění. 

Lepicí hřebíky a šrouby je možné použít opakovaně s novým lepicím proužkem. Jsou tak vhodné nejenom pro dlouhodobé připevňování, ale i pro sezónní používání nebo pro připevňování předmětů v podnájmech, kdy majitel většinou žádné vrtání a hřebíky do zdí nepovoluje. Když si ovšem prostory chcete zútulnit a pověsit na zeď různé obrázky a doplňky, jsou nalepovací hřebíky a šrouby ideální volbou. Po odstranění nezůstane na zdech ani škrábanec a majitel nepozná, že na zdi dříve něco viselo. 

Postup lepení

  1. Důkladně očistěte povrch i lepený předmět od prachu a nečistot. Zajistíte tak dokonalé přilnutí k povrchu.
  2. Lepicí proužek sejměte opatrně z podkladu a nalepte ho na stěnu. Modrá nelepivá část proužku musí směřovat dolů a ke stěně.
  3. Proužek přitlačujte po dobu 5 sekund k povrchu.
  4. Z lepicího proužku odstraňte krycí papír a nalepte na něj hřebík tak, aby horní rohy proužku a hřebíku byly ve stejné linii. 
  5. Nalepovací hřebík přitlačujte k proužku po dobu 5 sekund.
  6. Pomocí pohyblivého trnu na hřebíku nastavte správnou polohu pro zavěšení předmětů do jedné linie. 
  7. Na hřebík zavěste požadovaný předmět.          

Postup odstranění

Jednou rukou uchopte hlavičku hřebíku a druhou rukou zatáhněte za přečnívající nelepivou část proužku. Důležité: netlačte na hřebík a lepicí proužek vytahujte pomalu podél stěny, NIKOLIV ve vysokém úhlu od stěny. Tento krok uvolní lepicí hmotu z povrchu, čímž dojde k odstranění hřebíku bez poškození stěny.

Více informací a kompletní přehled výrobků najdete na webových stránkách www.tesa-tape.cz.

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.