18.06.2020 | TIPY

Minimalistická koupelna má působit především čistě, vzdušně a útulně. Dle současných trendů v koupelnovém designu by v ní však neměla chybět třeba ani černá barva či industriální prvky.

Foto: Série Cure Black

Sprchové walk‑in zástěny CURE BLACK dodají koupelně vzdušnost i osobitý styl. Minimalistický design dominuje koupelnám již řadu let. Základem tohoto nadčasového stylu je ničím nerušená elegance i ona krása ukrytá v jednoduchosti. Tato série má atraktivní strohý design, který kombinuje všechny aspekty minimalismu spolu s dalšími praktickými vlastnostmi. Navíc se maximálně přizpůsobí nejrůznějším prostorovým dispozicím a poskytují též větší volnost a pohodlí při každodenním sprchování.

Sprchové kouty typu walk‑in jsou často žádané právě pro svou jednoduchost, čistotu a nenápadné začlenění v koupelně, kde dají možnost vyniknout i dalším zařizovacím předmětům. Uhlazený vzhled série CURE BLACK vypadá nejlépe přímo na vyspádované podlaze se zabudovaným odtokovým kanálkem nebo vpůstí.

Foto: Série Cure Black

Zbytečně se tak netříští celistvý design keramických obkladů a ani velikost sprchového koutu není limitována jako při použití standardizované sprchové vaničky. Představuje velký otevřený prostor pro váš pohodlný pohyb i bezbariérový vstup a dodává koupelně vzdušnější vzhled i osobitý styl. Atraktivita sprchových zástěn CURE BLACK je dána především využitím elegantních matně černých hliníkových profilů, které tvoří rám a opticky rozdělují sklo na jednotlivé okenní tabule. Evokují také okna starých továrních hal, což podtrhuje industriální design celé série. Charakteristické pro ni je také kvalitní čiré bezpečnostní sklo o síle 8 mm. Vnitřní strana skla je přitom dokonale hladká a má speciální povrchovou úpravu Coated Glass, která zabraňuje usazování vodního kamene a snadněji se udržuje.

Sprchové zástěny CURE BLACK jsou dostupné v šířkách od 700 do 1400 mm a nabízejí též možnost rozšíření o přídavný pevný panel o šířce 350 mm, který je variabilní pro umístění na levou či pravou stranu zástěny. Stabilitu celého sprchového koutu pak zajišťuje kolmá vzpěra o délce 1000 mm. Ta, ač působí velmi decentně, vše bezpečně udrží na svém místě. Její délku si navíc lze také upravit na požadovaný rozměr.

www.sapho.cz