30.06.2020 | Zprávy

Vážení čtenáři,

nevím, kolik procent domácností v naší republice oplývá vlastní terasou, ale vím, že ten, kdo ji má, se z ní raduje. Můžete žít i v městském bytě, ale pokud máte terasu, je to jiné. Kdykoli vás napadne, vyjdete ven a máte nad hlavou volnou oblohu pro potěchu duše. Kromě toho, jak se majitel ke své terase chová, má na její kondici výrazný vliv také samotná konstrukce a její odolnost proti vodě. Článek o hydroizolaci balkonů a teras s keramickou dlažbou si přečtěte na straně 34 a z jiného úhlu se na terasy podíváme na stranách 44 nebo 54.

S vodou to bývá ošemetné, někde se jí zoufale nedostává, jinde nestihnou uklízet po záplavách a ani pouhý fakt, že jí máte tak akorát, ještě neznamená, že se problémy nedostaví. V případě delších odstávek se pitná voda v potrubí kazí a může způsobit zdravotní problémy. Jak předcházet stagnaci pitné vody a její degradaci se dočtete na straně 40.

Být či nebýt? Vana či sprcha? Tu první otázku si lidé kladou odnepaměti, tu druhou teprve relativně krátce. Možnost volby je však u obou zcela zásadní. Ten, kdo se může rozhodovat, je vystaven celé řadě vlivů a musí si položit opravdu hodně otázek. Na straně 48 najdete článek, který se je snaží vyjmenovat a zodpovědět.

Příjemné počtení přeje
Martin Kubín