04.09.2020 | Zprávy

Ředitelem společnosti Wirtuuu byl nově jmenován Jiří Bonk, který dosud působil v jejím širším vedení. Stavební společnost Wirtuuu a. s. také mění svou strukturu a zakládá pět nových dceřinných firem, které budou fungovat jako realizační část společnosti. Nově vznikají Lightway daylight s.r.o., Terasy, ploty, podlahy Wirtuuu s.r.o., Střechy, fasády, izolace Wirtuuu s.r.o., Metal Art Wirtuuu s.r.o. a Ostrovní budovy Wirtuuu s.r.o.

Foto: Jiří Bonk

„S rozvojem naší firmy jsme se rozhodli přistoupit k jejímu většímu rozčlenění. Snažíme se tak dosáhnout větší odborné specializace všech oblastí, kterým se věnujeme a poskytnout tak našim zákazníkům kvalitnější služby,“ říká nově jmenovaný ředitel stavební společnosti Wirtuuu Jiří Bonk.

Lightway daylight je zaměřena na oblast světlovodů, oken, světlíků a všech dalších věcí, které souvisejí s osvětlením domů a bytů. Nově vzniklé společnosti Terasy, ploty, podlahy Wirtuuu a Střechy, fasády, izolace Wirtuuu mají jako předměty svých činností, jak je již z názvů patrné obsluhu všech prací souvisejících s výrobou a montáží teras, plotů, podlah, střech, fasád a izolací. Firma Metal Art Wirtuuu zastřešuje práce zaměřené na výrobu schodišť a dále se pak specializuje na veškeré zámečnické práce. Poslední novou stavební jednotkou sjednocenou pod hlavní značkou stavební společnosti Wirtuuu je společnost Ostrovní budovy Wirtuuu, která má na starosti vývoj a stavbu soběstačných budov – ostrovních domů.

Stavební společnost Wirtuuu na sebe nedávno upozornila například specifickým systémem transparentní dodávky stavby, který je v ČR úplnou novinkou. Umožňuje totiž mít celou zakázku pod kontrolou, přestože zodpovědnost zůstává na straně stavební firmy.  Zákazníkům odpadají starosti se zařizováním a hlídáním jednotlivých stavebních profesí během stavby nebo rekonstrukce, které přenechává hlavní stavební firmě. Tu mohou kontrolovat i díky transparentnímu účtu, kde přesně vidí, kolik jednotlivé práce i materiál na stavbě stojí.

Stavební společnost Wirtuuu se vedle kompletních staveb na klíč, specializace na střechy, fasády, světlovody, terasy, schodiště apod., zaměřuje také na nové směry, jako je vývoj ostrovních domů. „Koncept ostrovních domů je relativně mladý. Jedná se o energeticky a materiálově soběstačný dům, který si energii vyrábí sám a recykluje odpady. Věříme, že právě zde je budoucnost stavebnictví,“ uzavírá Jiří Bonk.