07.04.2021 | TIPY

I mytí hory špinavého nádobí může být záležitostí jen na pár minut – s tím správným kuchyňským vybavením. Stojánková baterie představuje praktický nástroj pro každodenní použití, a zároveň může skvěle vypadat! 

Výhod stojánkové baterie je hned několik. Její instalace je snadná a zvládnete ji i bez pomoci profesionálů. Na rozdíl od běžných kohoutkových baterií disponuje prodlouženou hadicí s obloukem, obvykle opatřeným zpětnou pružinou. Díky tomu se při mytí nádobí, omývání ovoce i řadě dalších kuchyňských činností snadno dostanete i do těch nejobtížněji dostupných míst – nikdy ovšem mimo dřez. Většina typů stojánkových baterií se umisťuje nad dřez, čímž nenaruší jeho vzhled. Ohebná a nastavitelná hlavice baterie navíc nad dřezem nepřekáží a umožní tak snadno umýt i ty nejobjemnější hrnce a pánve.

Příkladem je stojánková baterie EBS Elisa v elegantním provedení v chromu. Vsadit na ni však můžete i z hlediska spolehlivosti a kvality – prokapávat totiž nezačne ani po letech aktivního používání. A to díky odolné keramické kartuši uvnitř baterie, na kterou se navíc vztahuje pětiletá záruka. Provedení v chromu vypadá famózně a lze jej bez problémů kombinovat s neutrálními odstíny i hravými tóny téměř jakékoliv moderní kuchyně. Baterie EBS Elisa zkrátka vyhoví všem, kteří ocení praktickou pomoc v kuchyni a zároveň elegantní doplněk svého kuchyňského dřezu. 

TIP Martina Strnada ze SENESI: „Pro skutečně luxusní vzhled kuchyně se vyplatí zkombinovat chromovanou stojánkovou baterii s tectonitovým dřezem v sytě černém provedení.“ 

www.senesi.cz