09.06.2021 | Realizace

Koupelnová řešení s certifikátem „DIN bezbariérové“ poskytují orientaci a bezpečí při plánování – Studnice dotací 2021 opět naplněna

Funkčnost a styl si nemusí protiřečit ani při plánování bezbariérové koupelny. Ba právě naopak: Komfort a estetika mohou jít perfektně ruku v ruce. Kaldewei vám ukáže, jak vše funguje, pomůže při plánování, poradí s dotacemi a na závěr nabídne vhodné, certifikované a finančně podporované špičkové výrobky. Ať již extra ploché sprchové vaničky, umyvadla nebo koupací vany – s Kaldewei se i bezbariérová koupelna bez problému změní ve stylovou a bezpečnou oázu. 

Cayonoplan Multispace – certifikovaná TÜV Rheinland dle DIN Certco

Kaldewei přichází s novou Cayonoplan Multispace, inovací vyvinutou speciálně pro bezbariérové koupelny. Sprcha v úrovni podlahy z udržitelné smaltované oceli je první extra plochou sprchovou vaničkou certifikovanou TÜV Rheinland dle DIN Certco, která umožňuje bezbariérové stavění v souladu s normou DIN 18040-2 a kterou lze až ze 60 procent započíst do plochy určené v koupelně pro pohyb. Díky Cayonoplan Multispace lze i malé koupelny o velikosti čtyř metrů čtverečních změnit v bezbariérovou oázu pohody. 

Obrazový materiál: Kaldewei. Funkčnost a styl si nemusí protiřečit ani při plánování bezbariérové koupelny. Ba právě naopak: Komfort a estetika mohou jít ruku v ruce.

Bezbariérovost není otázkou věku

Bezbariérové koupelny již dávno nejsou záležitostí výhradně starší generace s tělesnými omezeními. Individuální požadavky na využití koupelny dnes představují hlavní hledisko pro volbu sanitárního vybavení. Bezbariérová koupelna by při tom měla poskytovat dostatečně velký prostor pro pohyb a současně vyhovovat také budoucím požadavkům. Konec konců se mohou potřeby uživatelů během života měnit. 

Právě v koupelně se každá životní fáze vyznačuje určitými zvyky, pokud jde o její používání. Zcela rozhodující roli hraje u všech osob a věkových skupin požadavek na samostatnost a nezávislost v koupelně. Vedle toho však vystupuje stále více do popředí také estetika. Nové funkce zvyšující komfort a moderní vzhled považují i mladší ročníky za výrazné plus. Z většího komfortu mohou mít užitek všichni uživatelé. Díky inovacím umyvadel, koupacích van a extra plochých sprchových vaniček od Kaldewei nemusí nikdo dělat kompromisy, pokud jde o design, barvu a kvalitu bezbariérové koupelny. 

Obrazový materiál: Kaldewei. Kaldewei přichází s Cayonoplan Multispace, inovací vyvinutou speciálně pro bezbariérové koupelny. Sprchu v úrovni podlahy lze až ze 60 procent započíst do plochy určené v koupelně pro pohyb. 

Extra ploché sprchové vaničky v souladu s normou DIN s možností dotace 

K danému tématu poskytuje Kaldewei rozsáhlé poradenství na své webové stránce a prostřednictvím online plánovače pomáhá při plánování, koncepci a realizaci koupelen. O dotace a další možnosti financování, jako je například program banky KfW, lze žádat ve své vlastní bance. Banka KfW dotuje opatření při výstavbě koupelny pro osoby s omezeními a při přestavbě koupelny, která redukuje bariéry, až do výše 6250 euro. Příslušná studnice dotací pro rok 2021 je aktuálně opět naplněná. Mnoho instalatérů zařizuje finanční prostředky pro své zákazníky: důležité je, aby žádost byla podána hned na začátku stavění.

Obecně jsou podporovány přestavby za účelem vzniku bezbariérových prostor podle DIN 18040-2. Pečeť „DIN bezbariérové“ od DIN Certco poskytuje orientaci a bezpečí, pokud jde o otázku, které produkty lze vybrat pro modernizaci v souladu s DIN a které jsou tudíž finančně podporované. Kaldewei nabízí celkem osm smaltovaných extra plochých sprchových vaniček s certifikátem „DIN bezbariérové“. Stávající sprchu lze například vyměnit za bezbariérovou Cayonoplan Multispace.

Zdroj: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG. Další informace a obrazový materiál naleznete v tiskovém středisku společnosti Kaldewei na: www.kaldewei.com