09.03.2020 | Zprávy


Jako první vás určitě napadne, jestli se opravdu 3. a 4. vlna EET, které startují letos v květnu, vztahují i na vás. Pokud jste řemeslník, jako například malíř, instalatér, elektrikář, obkladač, zedník, ale třeba také architekt nebo provozovatel památek, tak se vás 3. a 4. vlna týká. Zjednodušeně řečeno, tržby musí elektronicky evidovat každý podnikatel či živnostník, který přijímá platby v hotovosti nebo jiným obdobným způsobem. 

Takže si dříve nebo později budete muset vybrat vhodné řešení pro EET. Můžete vybírat z různých variant od různých výrobců. Ideální je zvolit si silného a důvěryhodného dodavatele, u kterého máte jistotu, že má zkušenosti už z 1. a 2. vlny EET, a u kterého se dá předpokládat, že tady bude ještě za deset let. Při výběru řešení je dobré klást důraz na několik zásadních kritérií, jako je špičkový servis, nonstop podpora, zálohování, bezpečnost a třeba i vzdálená správa. A to přesně nabízí O2 se svými službami O2 eKasa a O2 eKasa Kompakt. Tyto služby v první a druhé vlně získaly důvěru více než 20 tisíc zákazníků.

„Používání eKasy mi usnadnilo práci. Každodenní uzávěrky dělám rychleji než dříve, a současně mohu velmi snadno sledovat, co u nás zákazníkům nejvíce chutná, a jak jsme na tom se zásobami jednotlivých potravin a nápojů. Velkou výhodou je také platební terminál na karty. Poplatek za transakci je totiž poloviční (0,99 %), než u běžné banky,“ říká Radka Jarošová, provozovatelka kavárny U Sv. Prokopa v Třebíči.

Co vám tedy jednotlivá řešení nabízí?

  • O2 eKasa je kompletní řešení pro elektronickou evidenci tržeb včetně tiskárny, platebního terminálu a připojení k internetu. Je to ideální řešení, pokud máte provozovnu na jednom místě a nepotřebujete kasu přenášet.
  • Naopak O2 eKasa Kompakt je lehké mobilní řešení včetně zabudované tiskárny, platebního terminálu a připojení k internetu. Je to řešení především pro řemeslníky, kteří často cestují a navštěvují své zákazníky a pro stánkový prodej. O2 eKasa Kompakt vydrží nabitá celý den a je jenom o něco těžší než běžný mobilní telefon.
  • Od 1. 3. 2018 se povinnost evidovat tržby nevztahuje na platby kartou, ale i ty může poplatník evidovat dobrovolně. Pokud se tak rozhodnete, můžete mít provoz EET pokladny od O2 zcela zdarma. Stačí pouze splnit měsíční obrat platby kartou.
  • Nezapomeňte, že kromě výběru vhodné pokladny si pro elektronickou evidenci tržeb musíte zařídit také přístup do webové aplikace Finanční správy a získat certifikát. Jak na to, a spoustu dalších zajímavých informací ke 3. a 4. vlně EET, naleznete na stránce  www.o2.cz/ekasa a Modrém blogu O2 www.blog.o2.cz