15.08.2022 | Praxe

Hmota Ceresit CE 89 je určena pro chemicky a trvale odolné lepení a spárování keramických obkladů, dlažby a mozaiky se spárou 1–15 mm jako jsou: obytné, veřejné a průmyslové prostory, obklady v koupelnách, sprchách, bazénech, nádržích s termální nebo brakickou (poloslanou) vodou, saunách a parních lázních, dále pro podlahové vytápění, kuchyňské desky, terasy a balkony. 

Tato lepidla jsou vhodná pro pitnou vodu a zpracování potravin, produkt lze proto použít pro spárování keramických obkladů v prostředích vystavených přímému kontaktu s potravinami, jako jsou: pracovní stoly pro maso, mléčné výrobky nebo mouky, mísy pro chov ryb, kuchyňské stoly v restauracích, pekárnách a cukrárnách. Hmota je vhodná pro lepení a spárování keramických krytin v oblastech vystavených agresivním látkám (viz tabulka chemické odolnosti), jako jsou mlékárny, jatka, restaurace, potravinářské výrobny obecně. Vhodné pro lepení a spárování mozaiky v bazénech na vodotěsných membránách jako CL 50, CL 69.

Podrobný návod si můžete přečíst v odborném magazínu Obklady, dlažba & sanita č. 3/2022, jehož předplatné si můžete objednat ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na j.patzakova@atemi.cz