06.10.2022 | Zprávy


V italské Bologni na výstavě Cersaie (26.-30.9.2022) každoročně vystavuje RAKO novinky pro nadcházející sezónu.

Z investic do nových technologií se zrodily zajímavé jak klasické, tak designové výrobky pro rok 2022 podle světových keramických trendů. Pokora, ale zároveň inovátorské, tvůrčí nadšení značce RAKO po 140. letech její tvorby nechybí, ani v době silného konkurenčního tlaku, což potvrdila právě atmosféra výstavy Cersaie.

Návrh stánku RAKO pochází z domácí dílny od šéfdesignéra Marka Vráblíka. Pozornost poutaly především novinkové série, ale v koncepci stánku byl kladený důraz i na ekologickou výrobu obkladů, soběstačnost surovin a 140. výročí značky RAKO, které budeme slavit v nadcházejícím roce.

Výstava Cersaie letos přesáhla návštěvnost 90 000 návštěvníků, a tím opět potvrdila svoji mezinárodní prestiž. I přes obtížnou situaci na mezinárodních trzích přilákala událost 44 000 zahraničních návštěvníků (cca 48 % z celkového počtu). Průběžné zlepšování kvality exponátů a přítomnost 624 vystavovatelů z 26 zemí potvrzuje fakt jak u výrobců, tak návštěvníků, že je Cersaie stále  velkolepá výstavní akce, o kterou je zájem.

www.rako.cz