07.10.2022 | Zprávy

Po dvouleté pauze, způsobené covidovými restrikcemi, se na náměstí ve Vysokém Mýtě opět uskutečnila prestižní soutěž budoucích řemeslníků Řemeslo / Skill 2022.

Německý výrobce sanitárních armatur Schell byl opět u toho v pozici sponzora a také hodnotitele fortelu budoucích instalatérů. 

Vysokomýtské náměstí se v polovině září proměňuje ve stanoviště, kde předvádí svůj um budoucí mistři instalatéři, zedníci, obkladači, montéři suchých staveb a truhláři. O účast v soutěži byl letos mimořádný zájem, a proto se zde představilo 74 soutěžících z českých a slovenských škol. Dvoučlenné týmy se musely vypořádat se soutěžními úkoly, které jim stanovili organizátoři se spolupracujícími renomovanými firmami z jednotlivých oborů. 

Nejprve zedníci postavili soutěžní stavby, v nich postupně realizovali svá soutěžní zadání instalatéři, montéři suchých staveb a obkladači. Zadání má evokovat reálnou stavbu a jednotlivé soutěžní týmy z různých oborů spolu musí spolupracovat. Pouze truhláři své úkoly řeší samostatně.

Schell je tradičním partnerem této soutěže již od jejího druhého ročníku a soutěžící týmy zadáním úkolů podrobuje skutečně ostré řemeslné zkoušce. Budoucí instalatéři měli letos za úkol co možná nejprecizněji namontovat rohový a kombinovaný ventil Schell Comfort, tlakový splachovač pisoáru Schellomat Basic a nezámrzný ventil Schell Polar II Set. Učni tak kromě soutěžení dostávají příležitost pracovat se špičkovými výrobky svého řemesla a seznamují se s novými trendy v oboru. „Rád se této akce pravidelně účastním a mám radost z dobrých výkonů soutěžících,“ vrací se k soutěži Aleš Řezáč, obchodní zástupce Schell pro Českou republiku, který společně s Ivanem Bahníkem, obchodním zástupcem Schell pro Slovensko, kontroloval a hodnotil odvedenou práci. „Samozřejmě v nich najdeme nějaké dílčí nedostatky, ale s tím u soutěže učňů samozřejmě musíme počítat. Vidíme naopak, že zůčastnění rozhodně nebudou dělat svému oboru ostudu a nebudou mít problém uplatnit se v tomto čím dál více žádaném oboru.“

Soutěž Řemeslo/Skill je ojedinělá v celé České republice svou koncepcí, časovým záběrem i náročností soutěžních zadání. Na krásném vysokomýtském náměstí navíc budí zasloužený zájem veřejnosti – lidé se zde vždy můžou poradit s profesními odborníky ohledně stavby domů, rekonstrukcí bytů, při výběru stavebních materiálů, izolací, stavebních úprav v koupelně, včetně zařizovacích předmětů sanitární keramiky, vodovodních baterií, montáži sádrokartonů, zateplovacích systémů, rozvodů vody a odpadu a použití moderních velkoformátových obkladů a dlažeb. Cílem firmy Schell není pouze podpora této konkrétní akce, ale také všeobecné pozvednutí společenského renomé instalatérského řemesla. O kvalitní řemeslníky je stále větší nouze a lidé, kteří staví, či rekonstruují, již dnes práci profesionálů v tomto oboru pomyslně vyvažují zlatem.

Více informací o firmě Schell získáte na www.schell.eu nebo na níže uvedených kontaktech. 

KONTAKT:
Ing. Aleš Řezáč, obchodní manažer ČR, tel.: +420 602 754 712; e-mail: ales.rezac@schell.eu, www.schell.eu