20.01.2023 | Zprávy

Vana MEISTERSTÜCK OYO DUO obdržela cenu German Design Award 2023 !

KALDEWEI získal cenu German Design Award 2023 za svou volně stojící koupací vanu OYO DUO. Návrh mnichovského designérského studia Diez Office byl poprvé prezentován veřejnosti na jaře 2022 na mezinárodním veletrhu nábytku Salone del Mobile. Koupací vana ze světa LUXSTAINABILITY® ahlenského výrobce koupelnového vybavení KALDEWEI je názorným příkladem toho, že luxus a udržitelnost se mohou vzájemně dokonale doplňovat.

Foto: Kaldewei MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Alpin_White, obrazový materiál: Kaldewei

OYO DUO propojuje organický design s nekompromisně dlouhou životností materiálu. Dvoustěnná, volně stojící koupací vana, jejíž tvar vychází z estetiky japonského porcelánu, je ze 100 procent zhotovena ze smaltované oceli. Koncept Meisterstücku zaměřený na recyklovatelnost a udržitelnost přesvědčil také odbornou porotu Rady pro design, která již od roku 2012 každoročně uděluje ocenění German Design Award. Díky svému celosvětovému dosahu a mezinárodnímu věhlasu patří tato cena mezi nejprestižnější ocenění napříč obory. Kaldewei obdržel cenu za OYO DUO v kategorii „Excellent Product Design“. 

Designér Stefan Diez vytvořil efektní designovou skulpturu, kterou lze harmonicky začlenit do každé koupelny. „Design MEISTERSTÜCK OYO DUO je moderní a nadčasový zároveň. Koupací vana OYO DUO není módní výstřelek, ale výsledek procesu. Vyvolává dojem, jako by zprvu tekutá, plynoucí forma „zmrzla“ krátce předtím, než se dotkla země,“ vysvětluje Stefan Diez. 

Foto: Kaldewei MEISTERSTÜCK OYO DUO Grey, obrazový materiál: Kaldewei

Rada pro design vyznamenala cenou German Design Award průkopnické a inovativní projekty ve třech disciplínách – „Excellent Product Design“, „Excellent Communications Design“ a „Excellent Architecture“. Z více než 4200 přihlášených výrobků z 57 zemí bylo v 68 kategoriích kromě cen „Winner“ a „Special Mention“ uděleno také 98 cen „Gold“, které představují nejvyšší ocenění v rámci jmenované soutěže.

„Ocenění German Design Award je pro nás krásným potvrzením toho, jak stojí zato realizovat vizi designérů. Kromě ocenění skvělého designu studia Diez Office jde o uznání odvahy a práce týmu KALDEWEI,“ shrnuje Christian Büttner, ředitel vývoje inovací a portfolia u KALDEWEI.

Foto: German Design Awards 2023 Label, obrazový materiál: German Design Award 

Novinkou je, že oceněný MEISTERSTÜCK OYO DUO je ponejprv dostupný ve vybraných barvách kolekce Coordinated Colours od KALDEWEI. Objednat jej lze od teď ve dvou velikostech.

www.kaldewei.cz