14.03.2023 | Zprávy

Vyšlo první letošní číslo našeho magazínu a my doufáme, že pro vás bude přínosné a inspirativní, stejně tak jako všechna jeho předchozí vydání. 

 

Vážení čtenáři, časopis Obklady, dlažba & sanita je prakticky o všem, co obklopuje nebo nějak směruje či reguluje vodu. Veškeré technologie, o kterých zde píšeme, by byly bez této substance k ničemu. O vodu jde především. Někdy, právě díky ohromné vyspělosti moderních technologií, zapomínáme, proč tu vlastně jsou. Neměly by nám sloužit? Proč to tedy občas vypadá právě naopak? Znám člověka, který realizoval svůj dům snů. Chytrý dům snů, dokonce nejspíš chytřejší než jeho majitel. Ten všechno ovládá telefonem a je toho tolik, že má v každé místnosti vytištěný manuál, bez kterého by pomalu ani nerozsvítil. Někdy se mu to opravdu nepodaří, jindy se zablokují zámky a nechtějí ho pustit z domu a párkrát už mu přestala téci i ona zmíněná voda. Problém není v samotných technologiích, potíž vězí v opulentním přístupu k nim, bez použití rozumu. A tak se občas digitální pohodlí mění v digitální otroctví. Kolik dalších lidí zažívá něco podobného?

Keramický materiál se používá v koupelnách také kvůli vodě. Zejména podlaha by tuto božskou materii neměla propouštět, protože jakkoli je voda zdrojem života, na stropě souseda pod námi je především zdrojem problémů. Čas je neúprosný a stejně jako naše tělesné schránky chátrají také podlahy koupelen a nejen jich. Ovšem na rozdíl od našich těl, kde to jde jen obtížně a za velikého úsilí, dokáží dnešní technologie stárnoucí keramiku hravě renovovat a omlazovat k naprosté dokonalosti. Jak? Článek na toto téma najdete na straně 20.

Přeji vám, ať vám technologie vždy jen slouží!
Martin Kubín, šéfredaktor

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.