25.01.2024 | TIPY

Koupelna je prostředím, v němž se po dlouhém dni zbavujeme nejen fyzických nečistot, ale také stresu a napětí.

Rustikální koupelny se na psychickou pohodu přímo zaměřují a vyznačují se uklidňujícím dojmem a hřejivostí. Typické jsou pro ně neutrální barvy nebo zemité tóny, převládá v nich proto bílá, světle šedá, béžová, přírodní nebo hnědá, a to včetně módního metalického provedení. Zdobí ji koupelnový nábytek a doplňky ve dřevě, velmi trendy je i mramor nebo beton. Pro koupelnovou keramiku jsou charakteristické oblé tvary připomínající oblázky, ať už v případě umyvadel, van nebo doplňků. Kterými kolekcemi se inspirovat? 

IlBagnoAlessi

Ikonická řada navržená italským designérem Stefanem Giovannonim v sobě nezapře odvahu zkoušet nové postupy i inspiraci přírodou. Koupelnová keramika na první pohled zaujme oblými liniemi a atypickými tvary, které jsou inspirované mořskými oblázky. Příkladem je elegantní podlouhlé umyvadlo z tenkostěnné keramiky Saphirkeramik nebo volně stojící umyvadlo připomínající antickou amforu. Oblými tvary však disponuje také vana, klozet, bidet a doplňky. Velkou předností kolekce jsou taktéž barvy. „Kolekce IlBagnoAlessi nabízí širokou paletu tónů, díky nimž umožňuje kreativní a nevšední kombinace. Keramika je kromě klasické bílé i v módním odstínu café mat nebo v matné černé. Koupelnový nábytek nabízí nevšední povrchy s kameninovým vzhledem v zemitých barvách, například terracotta, tmavě hnědá a béžová perleť, volit lze ale i dřevěnou dýhu Noce canaletto nebo světlý dub,“ komentuje Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti Laufen CZ.

MEDA

Řadu MEDA charakterizuje minimalistický a decentní design společně s neutrálními barvami navozujícími klid, uvolnění a relax. Jejím cílem je vytvořit komfortní prostředí, které poskytuje útočiště v hektickém světě. Z vizuálního hlediska potěší precizními tvary, jemnými záhyby a rozmanitými povrchy. Koupelnový nábytek s dřevodekorem divokého dubu, v barvě cappuccino nebo některé z více než 40 dalších barev krásně doplní jakýkoliv přírodně laděný interiér. Řada zároveň neslevuje z praktičnosti, kvality a vysoké funkčnosti. Zahrnuje vše od umyvadel, van, baterií až po nábytek. „Kolekce MEDA skvěle ladí nejenom s přírodním interiérem, kde je dominantním prvkem dřevo, ale taktéž s koupelnami využívajícími betonový vzhled,“ upřesňuje Iva Šedivá.

The New Classic

Přírodně laděné koupelny často zahrnují také prvky s romantickými detaily. Právě těmi je proslulá kolekce The New Classic. Umyvadla, samostatně stojící vana, baterie, ale také doplňky kombinují vysoce moderní provedení s harmonickými tvary. Jejich eleganci navíc podtrhují precizně provedené linie a tenké hrany, jejichž vznik umožnil inovativní materiál tenkostěnné keramiky Saphirkeramik. „Kolekce The New Classic vsází z hlediska barev na nadčasovou bílou keramiku v kombinaci s černým dubem. Společně v interiéru působí decentně a vytváří útulnou atmosféru. Umyvadla lze navíc doplnit o elegantní rám na ručníky s dekorem ořechu, který do interiéru přináší praktický a funkční prvek,“ doplňuje Iva Šedivá.  

Designovou švýcarskou koupelnovou keramiku i další koupelnové vybavení si můžete prohlédnout v pražském showroomu LAUFEN space Prague v blízkosti náměstí I. P. Pavlova.

www.laufen.cz