09.02.2024 | TIPY

I v sortimentu, jehož hlavní předností má být nadčasovost, lze vysledovat trendy a pohyb po žebříčku oblíbenosti.

Připravili jsme pro vás přehled zákaznicky nejoblíbenějších kousků značky RAVAK do koupelen, týkající se uplynulého roku.  

Vany

Mezi milovníky koupání je snadno vysledovatelná rostoucí obliba van volně stojících. Pokud má taková vana ještě i zkušeného autora Kryštofa Nosála a jasnou myšlenku, vznikne ikona, jakou se stala vana Ypsilon. Ačkoli se jemně tvarovaná vana připomínající svým tvarem zmíněné písmeno abecedy na trhu prodává už od roku 2020, zájem o ní v uplynulém roce jen stoupal. Proto získala i novou verzi s odkládací plochou určenou ke stěně (Ypsilon Wall) a na podzim i pět nových barev vnějšího opláštění v kurátorském výběru designérů Romana Vrtišky a Vladimíra Žáka.

Foto: Akrylátová solitérní vana Ypsilon, rozměry 180 x 80 cm, možnost barevného provedení či umístění ke stěně (u modelu Ypsilon Wall), cena od 51 990 Kč. 

Sprchové kouty

Nová řada sprchových koutů Cool! zareagovala na poptávku po uživatelsky příjemných, jednoduchých a nadčasových výrobcích, které na sebe nestrhávají pozornost, jsou v nejlepším slova smyslu neutrální a víc než svým výrazným designem, baví uživatele svou promyšleností a kvalitou. Zákazníci si kout oblíbili díky pantovému otevírání, které dobře vypadá, odlehčené bezrámové konstrukci a maximálně komfortní šíři vstupu. Sprchové dveře jsou navíc použitelné jako levé i pravé, což usnadňuje plánování ve většině koupelen. Černá povrchová úprava odráží výrazný trend v estetice koupelen.

Foto: Série sprchových koutů Cool!, bezrámová konstrukce, povrchová úprava chrom nebo černá, pantové otevírání, skleněná výplň, rozměry 80 cm – 120 cm, možnost použití sprchových dveří či vytvoření rohového sprchového koutu. Cena podle zvoleného modelu. 

Umyvadla

Spojení prověřeného materiálu, jakým je keramika, s moderním způsobem umisťování umyvadel na desku zajistilo okamžitý úspěch nově uvedeným umyvadlům Ceramic Slim Shelf a Ceramic Slim Wall. Modely nazvané Shelf označují volně stojící umyvadla na desku s integrovanou odkládací plochou, do které lze přímo umístit i vodovodní baterii. Odpadá tak riziko vnikání vlhkosti do podkladové desky, kde se baterie obvykle instalují. Modely Wall dostaly svůj název podle určení přímo ke zdi. Za umyvadlem tak nezůstává žádný špatně přístupný prostor, naopak zůstává výhoda v montáži vodovodní baterie přímo na odkládací plochu umyvadla.

Mezi umyvadly spojenými se skříňkou se už několik let na špičce žebříčku oblíbenosti drží umyvadla z konceptu Chrome. Materiál litý mramor jim zajišťuje dokonale rovné plochy a hrany, jejich design je moderní, přesto přátelský a nadčasový. Ve spojení se stejnojmennou skříňkou a baterií představují řešení na desítky let.

Foto: Umyvadla Ceramic Slim Shelf a Ceramic Slim Wall, keramika, tvar ovál (model O) nebo tvar obdélník (model R), rozměr 55 cm, cena 6 490 Kč. Umyvadla, umývátka i dvojumyvadla Chrome, litý mramor, rozměry od 40 cm do 120 cm, ceny od 2 690 Kč do 11 490 Kč (bez nábytku). 

Vodovodní baterie 

Nejvýraznější a nejzajímavější vodovodní baterie roku 2023 se jmenují Espirit a Eleganta. Obě série otevřely dveře barvám do sortimentu RAVAK. A ne barvám ledajakým, protože ukázaly, že třeba i obyčejná bílá, může způsobit revoluci. Povrch White Velvet působí příjemně na dotek a v designu koupelen představuje cestu, která neskončí za prvním rohem. Matná úprava je decentně elegantní, nestrhává na sebe pozornost a v kombinaci s bílou sanitou vytváří jednolitý nadčasový celek. Takto upravený bílý povrch vodovodních baterií přináší i praktické výhody, protože schovává bílá rezidua zaschlých vodních kapek. V bílé matné uvede RAVAK letos rámy sprchových koutů a chystají se i vany.

Kromě bílé nabízejí série Espirit a Eleganta i tmavé odstíny povrchů Black Matt a Graphite Brushed, zlaté provedení Rose Gold Brushed a oblíbenou úpravu Chrome.

Foto: Vodovodní baterie ze série Espirit a Eleganta, modely od umyvadlových, přes vanové, sprchové, podomítkové, bidetové, pět barevných provedení, cena od 5 390 Kč (umyvadlová baterie).

www.ravak.cz