15.09.2020 | Praxe

Přidat do interiéru imitaci betonu v podobě betonové stěrky je skvělým způsobem, jak dodat prostornému interiéru dávku moderního čistého vzhledu. Primalex BETON EFEKT vytváří věrnou kopii přírodního „surového“ betonu i jeho charakteristické struktury. Díky jeho jednoduché aplikaci ve formě ready-to-use nátěru se do proměny interiéru může hravě pustit i laik. Jaké benefity s sebou betonová stěrka tedy přináší? 

1. SNADNÁ APLIKACE

Aplikace produktu Primalex BETON EFEKT je snadná a zvládne ji každý bez zbytečně vysokých nákladů. Barvu stačí po zakoupení pouze řádně promíchat. Odpadá tak potřeba ředění a dobarvování požadovaného odstínu, což bývá v domácích podmínkách často velice náročné. 

2. AŽ 5 TISÍC ODSTÍNŮ

Odborníci v síti Dům barev jsou schopni barvu natónovat pomocí pigmentů až do 5 tisíc odstínů. Není nutné se tak rozhodovat jen mezi odstíny šedé, ačkoli se jedná o barvu nejpopulárnější.

3. ODOLNOST

Betonová stěrka Primalex vyniká výbornou paropropustností, po vyzrání i velmi dobrou mechanickou odolností. Pokud je následně finální povrch opatřen vhodným matným vodou ředitelným lakem (např. Balakryl Polyurex), získá tak zvýšenou mechanickou odolnost a omyvatelnost.

4. ŽÁDNÉ SPÁRY

Na povrchu se díky absenci spár nezachytávají bakterie jako například ve spárách dlažby, díky tomu jsou vhodné i do kuchyní a koupelen. 

5. CENOVÁ DOSTUPNOST

Výhodou betonové stěrky je její cenová dostupnost. Výsledná změna bude markantní, avšak rozpočet nezatíží. Obsah jednoho balení vystačí na 12-17 m2 podle zvoleného efektu.

6. HODÍ SE TÉMĚŘ KAMKOLI

Betonová stěrka bude slušet všem interiérům, kterým dodá nadčasový vzhled a ponechá možnost krásně vyniknout všem interiérovým doplňkům.

7. ORIGINALITA KAŽDÉHO TAHU

Techniku a rukopis má každý z nás trochu jiný, výsledek tak bude pokaždé jedinečný. Níže přinášíme tři druhy efektů, které jsou aplikačně velmi jednoduché a zároveň velice atraktivní.

Efekt hrubého industriálního betonu

Primalex BETON EFEKT aplikujte na připravenou stěnu pomocí benátského hladítka v silnější vrstvě. Hladítkem vytahujte do hrubší struktury. Poté lehce stáhněte a uhlaďte hrubou plochu opět hladítkem. Vznikne tak celistvá plocha s jemnými krátery.

Efekt taženého pohledového betonu

Primalex BETON EFEKT nanášejte na připravenou stěnu rovnoměrně a v tenké vrstvě. Poté lehce stahujte v různých směrech do oblouků. Tímto jednoduše docílíte přirozené betonové struktury. Aplikaci a stahování provádějte postupně tak, aby na sebe plochy vzájemně navazovaly a barva nestačila zaschnout.

Efekt kvádrového reliéfního zdiva

V případě aplikace pouze jedné vrstvy doporučujeme nejprve Primalex akrylátový omítkový základ, aby nedošlo k prodření materiálu na původní nátěr. Velikost kvádrů si pro lepší představu klidně načrtněte na stěnu. Po aplikaci tahy tužkou nebudou viditelné. Rysky si lze protáhnout až na zakrývací pásku, kterou jsme si plochu oblepili. Vzniknou tím body, které pak při finálním tvoření spár poslouží jako spojovací. K aplikaci použijte opět benátské hladítko a Primalex BETON EFEKT nanášejte rovnoměrně v silnější vrstvě. Při vytváření spár se vám bude lépe pracovat ve dvou. Pomocí plochého šroubováku nebo slabé špachtle vytlačujte spáry do lehce zavadlé barvy. Využívejte vodováhu a body, které jste si dopředu vyznačili. Přebytečný materiál ze spáry po zaschnutí lze mechanicky odstranit pouze setřením ruky.

www.primalex.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.