30.08.2022 | Praxe

Sníte o venkovní podlaze na terasu či k bazénu, která bude mít krásný design, dokonalé vlastnosti pro exteriér a bude se snadno pokládat? Ode dneška již vaše představy nebudou jen pouhým snem. Seznámíte se totiž s 2cm venkovní keramickou dlažbou, která představuje doslova revoluční řešení pro terasy a bazény. A to jak hlediska snadnosti pokládky, tak designových možností i dlouhé životnosti. Pak se již nebudete moci dočkat, až si ty své vyvolené venkovní dlaždice položíte na terasu či prostranství u bazénu. 

Foto: 2cm venkovní dlažba Studio s patchworkovými vzory

2CM DLAŽBA NA TERASU A K BAZÉNU SE DÁ POKLÁDAT NA TERČE, DO TRÁVY NEBO DO ŠTĚRKU 

2cm dlažbu na terasu v jakémkoliv designu či imitaci zvládne snadno a rychle položit i šikovný kutil. Venkovní keramické dlaždice se vždy pokládají bez použití lepidla a nikdy nejsou pevně spojeny s podkladem. 

Foto: Realizace zákaznice M.B.KERAMIKY. Ozdobou terasy je 2cm dlažba Zinc v imitaci zkorodované mědi

1. Pokládka na terče.  

Terasová dlažba na terče se pokládá na pevný podklad, jako například betonový nebo zhutněný štěrkový. Pod venkovními dlaždicemi se dá ledacos schovat, jako třeba kabely od zahradního osvětlení či potrubí a v případě potřeby provést opravu, výměnu či rozšíření.    

Foto: Realizace terasy a bazénu zákazníků M.B.KERAMIKY, kteří zvolili pokládku na terče. 

2. Pokládka do štěrku.

Dlažbu lze do štěrku pokládat všude tam, kde není k dispozici betonový nebo jiný pevný základ. Štěrkový podklad bude tvořen z různých frakcí, od hrubého štěrku až po nejjemnější. Štěrk musí být rovný a dobře zhutněný, aby v něm jednotlivé dlaždice skvěle držely. 

Foto: I takto může vypadat pokládka dlažby do štěrku. 

3. Pokládka do trávy.

Je to typ pokládky, kdy se keramické dlaždice pokládají do předem připravených, vyhloubených děr. Prorůstající tráva bude ozdobným a velmi zajímavým atributem terasy či prostranství u bazénu. 

Foto: 2cm dlažba na terasu Forever vypadá jako pravá dřevěná prkna. 

Budete shánět dlažbu k bazénu? Pak budete nadšení z toho, že k řadě 2cm dlažeb se dají pořídit speciální tvarovky – bazénové lemy či odtokové kanálky, které mají stejný design jako keramická dlažba a jsou vyrobeny z totožného materiálu, tedy z keramiky. 

Spoustu fotografií dlažeb k bazénu, včetně řešení s tvarovkami, najdete ve fotogalerii bazénových inspirací

K řadě bazénových 2cm dlažeb se dají pořídit také odtokové kanálky a bazénové lemy, které mohou mít různé tvary.  

Foto: Typy bazénových tvarovek z keramiky. 

K NEJOBLÍBENĚJŠÍM FORMÁM PATŘÍ POKLÁDKA NA TERČE. PROČ TOMU TAK JE? 

1. Chytrý systém terčů se umí přizpůsobit danému prostranství. Terčů je celá řada, některé mají pevnou výšku, jiné jsou výškově nastavitelné.  Terče se samovyrovnávací hlavou dovedou kompenzovat sklon až do 5% spádu. Kvalitní specialista na bazénové dlažby vám vždy poradí, který typ terčů bude nejvhodnější pro vaše bazénové prostranství. 

Foto: Realizace zákazníka. 2cm dlažba k bazénu Lake stone je položena na terče. 

2. Systém zajistí perfektní odtok vody i při silných deštích. Abyste měli na terase či i u bazénu zajištěný dokonalý odtok, nebojte se udělat větší spád podkladu. Použijte k tomu speciální výškově nastavitelné terče. Plocha venkovní terasy bude dokonale vodorovná. Sklenička od vína se vám nikdy neskutálí se stolu… 

Foto: Zákazník zvolil na venkovní terasu pokládku na terče. 

3. Pokládka na terče je vhodná i pro terasy a balkony v patře. Venkovní keramická dlažba má tloušťku pouhé 2 cm (například oproti 4cm betonové dlažbě) a váží cca 45 kg/m2. Lze ji tak použít na místa, kde řešíte každý centimetr a kilo navíc ve skladbě podlahy. 

Foto: Zákazník má na balkoně 2cm dlažbu Carpet v imitaci koberce. 

Snadnost pokládky 2cm dlažeb potvrzuje i jeden z mnoha zákazníků firmy M.B.KERAMIKA. „Dlažbu jsme nechali položit na terče kvůli jednoduché montáži a také pro možnost případné výměny dlaždic. Důležité bylo, aby bylo možné nastavit spád dlaždic. Pod terasovou dlažbu jsme šikovně schovali trubky pro odtok dešťové vody ze střechy pergoly,“ poodhalil klient.

Foto: Zákazník má na terase 2cm dlažbu imitující dřevo s názvem Natura Wood. Dlažba je svou strukturou nerozeznatelná od pravé dřevěné podlahy. 

JAKÉ TOP VLASTNOSTI MAJÍ 2CM EXTERIÉROVÉ DLAŽBY NAPŘÍKLAD? 

  • překrásný design 
  • velmi dlouhá životnost 
  • mrazuvzdornost 
  • vysoká odolnost vůči skvrnám 
  • stálobarevnost 
  • protiskluznost 

Foto: Venkovní dlažba Oxide o tloušťce 2cm je vhodná i k bazénu a dokonale imituje kovový povrch. 

Specialisté M.B.KERAMIKY vám rádi doporučí 2cm venkovní dlažbu k bazénu či na terasu přesně dle vašich představ. Poradí vám také vhodný stupeň protiskluznosti a pomohou se vším, co budete potřebovat. Přidejte se k řadě spokojených zákazníků i vy!  „Vstřícná, milá a profesionální komunikace. Potřebovali jsme venkovní dlažbu okolo bazénu. Ještě nikdy jsme nezažili takovou skvělou péči o zákazníka. Obchodní prodejkyně na naše dotazy odpovídala téměř okamžitě, a to i v pozdních hodinách. Pomohla nám vše propočítat, zařídila rychlou dopravu a vyřešila i náš nadstandartní požadavek ohledně lemových dlaždic. Tato firma se řadí mezi ty nejlepší,“ napsal recenzi na portál google.cz jeden z mnoha zákazníků firmy. 

www.mbkeramika.cz