10.03.2020 | TIPY


Dne 10. 3. byly v karlínském showroomu společnosti RAVAK představeny produktové novinky pro letošní rok.  Tento rok bude pro RAVAK výjimečný (pracovně ho nazývají "rokem vodovodních baterií"), neboť RAVAK slaví 10 let od uvedení tohoto sortimentu na trh.

RAVAK, to je kvalita, design a inovace. Víte například, čím se liší levné baterie od těch dražších? Mj. v materiálu (mosaz vers. plast), ale i v kvalitě kartuší  a dalších detailech. Cenu vodovodních baterií RAVAK vyrobených z mosazu tvoří cca z 60 % právě uvedený materiál. Rozdíl použitého materiálu vodovodních baterií poznáte nejen v ceně, ale i dle jejich váhy.

Produkty RAVAK získaly mnoho ocenění, o kterých jsme psali na těchto stránkách, nebo v časopise Obklady, dlažba & sanita, jehož další číslo vyjde 16. 3. V dubnu se můžete těšit na informaci o dalším ocenění pro společnost RAVAK, kterým je Red Dot 2020. Seznam všech oceněných produktů najdete ZDE.

10 let vodovodních baterií RAVAK

Divize vodovodních baterií RAVAK v roce 2020 slaví 10 let od svého založení. Za tuto dobu uvedla na trh sedm modelových řad a kromě nich nabízí baterie i v kategoriích termo, vanové vodopády, samostojící baterie do podlahy, kuchyňské, duální sprchové systémy, baterie s bidetovou sprškou i speciální instalační systém R-box pro snadnou instalaci podmítkových baterií. Všechny baterie testované na 700 000 tisíc pohybů a se zárukou komfortního používání na více než 30 let a s kompletní zárukou na baterie 5 let (kromě nejstarší vodovodní baterie Suzan). 

RAVAK na českém trhu figuruje od roku 1991 a za tuto dobu se na žebříčku známosti mezi českými značkami koupelnového vybavení dostal až na vrchol. V roce 2005 až 2006 marketingové průzkumy RAVAK ukázaly nečekaný fakt. Část spotřebitelů byla už před patnácti lety přesvědčená, že doma mají od značky RAVAK i keramické umyvadlo, WC či baterie, ačkoli náš sortiment tenkrát sestával výlučně ze sprchových koutů a van. První myšlenka tak byla na světě. Proč lidem nenabídnout to, co od nás čekají? Ucelené koncepty výrobků pro celou koupelnu. Jak si ale poradit s velmi specifickým sortimentem baterií? 

Budování nové samostatné divize vodovodních baterií započalo v roce 2007, kdy nám své výrobní kapacity nabídl maďarský závod renomované německé značky. Nic ale nebývá tak jednoduché a za největšími úspěchy se často skrývají náročné začátky. Intenzivní jednání o výrobě baterií pro RAVAK už probíhala na nejvyšší úrovni, ale nakonec k dohodě nedošlo. 

Myšlenka, že budeme nabízet vodovodní baterie, však už byla příliš hluboko zakořeněná na to, abychom se po úvodním nezdaru vzdali. Začali jsme hledat jiného výrobního partnera, a to v Číně, kde se soustředí největší současné know how tohoto oboru, kapacity i potřebné technologie. V roce 2010 tak RAVAK představil první tři série vodovodních baterií (Susan, Rosa a Neo), které se úspěšně prodávají dodnes. 

Ke svým 10. narozeninám RAVAK zákazníkům nadělil hned tři nové série vodovodních baterií. Autorská modelová řada Puri navržená designérem Kryštofem Nosálem vyhrává svým puristickým designem a unikátním technickým řešením vanového modelu, jehož chod je kompletně ovládán pouze otočením páky Nové baterie Flat mají naopak pozvolné linie a jemně vykrojené tvary a jejich ucelená nabídka zahrnuje dokonce devět modelů pro každé použití. Modelová řada 10° Free názvem odkazuje k oblíbenému koupelnovému konceptu a stejnojmenné sérii lehce nakloněných baterií 10°, v nové verzi Free je tak jejich tělo minimalisticky čisté bez původního jemného prolisu na horní části páky. 

Historické milníky divize Vodovodní baterie RAVAK:

2010

  • první výrobky (řada Susan, Rosa a Neo) uvedeny na trh

2011

  • vzniká idea, že každý sprchový kout by měl mít v sobě sedátko a termostatickou baterii pro dokonalý komfort
  • Na trh uvedeny první termostatické baterie.

2012

  • rozšíření nabídky termobaterií, uveden první duální termostatický sloup – dlouho nejprodávanější položka v sortimentu.

2013

  • představeny první baterie v autorském designu, a to od Kryštofa Nosála pro jím vytvořený koncept Chrome – dodnes nejprodávanější série v portfoliu.

2014

  • představení koupelnových doplňků v konceptu Chrome.

2015

  • Uvedeny baterie 10° (jako součást konceptu) a první vanová baterie do podlahy.
  • Koncept 10° získal nejprestižnější evropské ocenění za design Red Dot.

2016

  • Další rozšíření portfolia termostatických baterií a duálních sprchových sloupů.
  • Ocenění iF Design Award originální řešení designéra Kryštofa Nosála pro koncept 10°.

2017

  • Doplnění série 10° o portfolio koupelnových doplňků.

2018

  • Na základě dostupných dat RAVAK předstihl v prodeji na mateřském trhu tak tradiční značky baterií jako je třeba Hansa či Kludi. 

2019

  • Představení nové kolekce baterií Puri na největší české přehlídce designu – Designblok 2019 

2020

  • Nové serie – Puri, Flat, 10° Free.
  • Ocenění iF Design Award pro baterie Puri. 

www.ravak.cz 

 

 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.