28.04.2022 | Zprávy

Design zredukovaný až ke své samotné podstatě a střídmé geometrické linie propojené do jediné souvislé formy. Nová koupelnová kolekce LUA značky Laufen se vyznačuje čistými liniemi, nadčasovostí, ale také všestranností. Jejím autorem je světoznámý designér a architekt Toan Nguyen, který dokázal ve svém milánském studiu vytvořit řadu propojující design, funkčnost a smyslové potěšení. Inspiraci LUA čerpá z každodenních rituálů, které jsou v našich životech nezbytnou samozřejmostí. 

Vzniku nové kolekce předcházel dlouhý proces skicování a návrhů. Design koupelnové keramiky vychází z tvaru oválu, a právě tento geometrický tvar vyžadoval rozsáhlou sérii studií a kreseb, aby byly výsledné produkty nejen designově propracované, ale také vysoce funkční a snadno kombinovatelné jak mezi sebou, tak také s dalšími kolekcemi. Díky precizní práci se světoznámému architektovi podařilo vytvořit komplexní koupelnový prostor, ve kterém se jednotlivé prvky přirozeně doplňují. Dokonale tvarovaná vana tak skvěle funguje ve spojení s umyvadly, ale i s vodovodními bateriemi z kolekce LUA, které na první pohled zaujmou čistým nadčasovým provedením a které v sobě ukrývají nejmodernější technologie pro úsporu vody a energií.

„Síla kolekce LUA spočívá jak ve vybroušeném designu, ve kterém má každý prvek své logické místo, tak také v její snadné kombinovatelnosti s dalšími kolekcemi značky Laufen. Díky tomu umožnuje vysoce personalizovaný přístup ke koupelně a každý zákazník může naplnit svá designová a funkční očekávání. Nová koupelnová série je komplexním řešením pro každou koupelnu a najde místo jak v domácnostech po celém světě, tak ve veřejném prostoru. Nechybí ani zabudované nejmodernější technologie šetřící vodu a energie, které jsou pro Laufen dnes již samozřejmostí,“ říká Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti Laufen CZ.

Koupelnový nábytek na míru nové kolekci

Na poli novinek však nezůstává řada LUA osamocena. Skvěle ji doplní nový koupelnový nábytek z kolekce LANI pečlivě navržený tak, aby akcentoval dokonalost jednotlivých keramických komponentů. Vyvážený design nábytku i keramiky zajišťuje, že se jednotlivé prvky hodí do jakéhokoliv interiéru a přispívají k vysoce estetickému prostředí koupelny. Koupelnu navíc obohatí o značný úložný prostor, ať už ve formě skříněk s poličkami nebo pojízdných zásuvek pod umyvadlo. K dispozici jsou v klasické bílé barvě, šedé traffic, s dekorem divokého dubu, lze je ale pořídit i v barvě dle vlastního výběru. Milovníky nejnovějších trendů potěší také možnost zvolit povrch v metalickém zlatém měděném a titanovém provedení.    

Baterie podle posledních trendů

Při návrhu moderní koupelny se nikdy nesmí zapomínat na sebemenší detaily. Jeden z nejvýraznějších trendů současného koupelnového designu jsou umyvadlové a vanové baterie v barevném provedení. Zatímco koupelnám roky dominoval chrom, příchod tzv. PVD povrchů (Physical Vapor Deposition) dlouho neměnné podmínky změnil. Pokroková technologie obohacuje kovový materiál o tenkou krystalickou vrstvu, která se stane jeho neoddělitelnou součástí. Umožňuje vznik baterií v neotřelém a barevně rozmanitém provedení, zároveň jim ale dodává vyšší odolnost vůči poškrábání nebo vyblednutí. Ani po delším užívání nehrozí odlupování barvy, povrch navíc znemožňuje ulpívání otisků. „Baterie v barevném provedení umožňují výrazné oživení koupelnového interiéru prostřednictvím nevšedních a rozmanitých kombinací. Například baterie v černém provedení skvěle kontrastují v bílých a světlých koupelnách, v dalších interiérech pomáhají dotvářet industriální nádech. Zlaté provedení pak dopřeje koupelně nádech luxusu. V našem sortimentu najdou zákazníci umyvadlové a vanové baterie v módních odstínech titanově černé v matném provedení, v chromové, růžově zlaté nebo inox look,“ říká Iva Šedivá ze společnosti Laufen CZ.

Doplňky jako cesta k dokonalosti

Perfektní koupelnu dotváří precizně zvolené detaily. Vkusné, decentní a vysoce moderní doplňky nabízí řada Home Collection, které skvěle obohatí nejen kolekci LUA, ale kterýkoliv designově laděný koupelnový interiér. Odkládací miska, mýdlenka, stojan na knihu, ale také geometricky přesně tvarovaný mnohostěn. Každý z prvků slouží jako dokonalá dekorace sama o sobě, vždy má ale i praktickou stránku. Překvapí rychlostí, s jakou se stane neodmyslitelnou součástí koupelny.

Samostatně stojící vana z kolekce LUA uchvátí dokonalostí křivek a maximálně minimalistickým provedením. Každý koupelnový interiér promění ve vysoce moderní, nabízí ale mnohem více než jen precizní design. Oválná vana je vyrobena z materiálu Marbond, který se vyznačuje robustností, snadnou údržbou a antibakteriálními vlastnostmi. Zároveň již při prvním doteku ucítíte, jak moc dokáže rozmazlovat vaše smysly hladkostí a jemností.

Oválná umyvadlová mísa z kolekce LUA najde perfektní využití nejenom v designových koupelnách, ale také všude tam, kde není příliš mnoho místa. Se svými úspornými rozměry 500 x 355 x 135 mm šetří tolik cenný prostor v koupelně, díky čemuž zůstane více místa pro hygienické potřeby a další nezbytné koupelnové doplňky. Geometricky přesné linie mísu předurčují jako ideální prvek do minimalisticky laděných koupelen, potěší ale i všechny perfekcionisty, kteří si potrpí jen na nejlepší produkty.

Koupelnovou keramiku LUA skvěle doplní úložné prostory z řady LANI. Ať už zvolíte umyvadlovou skříňku nebo závěsnou skříň na zeď, budete překvapeni, jak dokonalou kombinaci společně s keramickými prvky tvoří. Poličky nebo pojízdné zásuvky poskytují velké množství prostoru pro uložení koupelnových potřeb, každodenní pobyt v koupelně je proto snadnější a radostnější. Úložné prostory je možné zvolit v bílé barvě v matném nebo lesklém provedení, v šedé traffic, v provedení divokého dubu nebo dle vlastního výběru barvy. 

Kolekci LUA doplnil světoznámý designér a architekt Toan Nguyen také o bohatou sérii vodovodních baterií v chromovém provedení. Krásně ladí se sanitární keramikou této řady, snadno je ale zkombinujete i s dalšími moderně pojatými koupelnovými kolekcemi. Design vyznačující se čistými a geometricky přesnými křivkami skvěle doplní jak umyvadla, tak vany, sprchy a bidety. Kombinace chromového povrchu a minimalisticky pojatých tvarů činí z baterií nadčasový prvek, který se nikdy neokouká.

Keramická skulptura Baboon z řady Home Collection přesně odpovídá posledním koupelnovým trendům a dovede k dokonalosti každou moderní koupelnu. Vedle dekorativních vlastností má zároveň i praktické využití – skvěle poslouží pro odložení ručníků, které budou od teď vždy hned po ruce. Hodit se bude také jako odkládací místo pro knížku či občerstvení během horkých koupelí. Ve formě praktického prvku ji ale uvítáte i pro občasné odložení kosmetiky a dalších koupelnových potřeb.

www.laufen.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.