01.09.2022 | TIPY

ALCASYSTEM dokáže nahradit zděnou i sádrokartonovou stěnu. Najde uplatnění jak ve větších developerských projektech, tak při stavbě rodinných domů nebo při rekonstrukcích. Prefabrikované stěny dovezené až na stavbu výrazně urychlují práci a šetří tak čas i náklady. Čím větší je projekt, tím větší je úspora. 

Stěna je tvořena ze tří základních komponent, které se jednoduše skládají jako stavebnice. Montáž stěny zvládne po zaškolení jedna osoba bez speciální kvalifikace. Celá instalace včetně zaklopení stěny sádrokartonem probíhá suchou cestou, nejsou tedy zapotřebí ani technologické přestávky. Profily ALCASYSTEM jsou dokonale rovné, spojování pomocí rohových spojek zajistí vždy pravý úhel. Po napozicování stěny v prostoru vznikne dokonale rovná a pevná stěna připravená na zaklopení sádrokartonem. Nehrozí tak prohýbání sádrokartonů ani praskání obkladů.

ALCASYSTEM může být instalován formou předstěny nebo může tvořit příčku. Je certifikován dle evropských standardů v akreditovaných zkušebnách, splňuje požadavky na moderní řešení staveb. Materiál použitý k výrobě vyniká nízkou hmotností a zároveň vysokou pevností. Prefabrikovanou stěnu včetně integrované sanitární techniky a potrubních systémů zvládnou umístit 2 osoby. Stěnu lze dovézt kompletně hotovou s již integrovanou sanitární technikou i rozvody vody. Díky nízké hmotnosti se snadno přepravuje a manipulace s ní je snadná. Další výhodou je velká flexibilita, takže i při nepředvídaných okolnostech na stavbě je možno ji snadno přizpůsobit prostoru. Výroba profilů a veškerého příslušenství probíhá v České republice. 

www.alcadrain.cz/alcasystem