24.10.2022 | TIPY


V těch nejhezčích koupelnách vždy vládne dokonalá harmonie. Keramické obklady a dlažby ladí s  vybavením, jako je umyvadlo, vana, sprchový kout, koupelnový nábytek či sprchové baterie. Pokud i vy toužíte po designově vyšperkované koupelně, raději se do jejího zařízování nepouštějte úplně sami. Jinak by se mohlo stát, že jednotlivé prvky budou působit jako „každý pes, jiná ves.“ Inspirujte se fotografiemi koupelen, ve kterých se vše povedlo perfektně sladit. 

Vytvořit koupelnu, která bude přesně splňovat vaše představy, může být jednodušší, a hlavně mnohem rychlejší než si myslíte! Máme tady pro vás první inspiraci: Zákaznice koupelnového studia M.B.KERAMIKA se zamilovala do koupelny, kterou objevila na sociální síti Pinterest. Hledala proto studio, kde ji pomohou nejen vybrat koupelnové obklady a dlažbu, ale také je sladit s koupelnovým nábytkem, vanou, bateriemi, WC či sprchovým koutem

FOTO: Finální podoba vysněné koupelny zákaznice.

„Zákaznice si přála, aby byl výběr pro ni co nejjednodušší a aby nemusela sama věnovat spoustu času hledání. Kromě fotografie z Pinterestu s sebou přinesla i projekt a rozměry koupelny v novostavbě. Jejím snem bylo mít v koupelně obklady a dlažbu v imitaci betonu. Dále pak sháněla specifický tmavě hnědý nábytek a další zařizovací předměty, jako je stylové umyvadlo na desku či baterie. Všechno našla u nás,“ popsala obchodní specialistka Michaela, která se zákaznicí od začátku vybírala vše potřebné dle jejího přání. 

FOTO: Dlažba a obklad imitující beton Make dokonale ladí s vybavením, jako je umyvadlo či koupelnový nábytek. 

Zrcadlovou skříňku s osvětlením, skříňku pod umyvadlo i desku pro umyvadlo nechala specialistka klientce vyrobit na míru u firmy Dřevojas. Sprchový kout s jednou pevnou a jednou otevírací stěnou se musel vejít na přesně vyhrazené místo a má rozměr 80x80 cm. Specialistka pohlídala, aby rozměr koutu nezasahoval do futer. „Zvolený „sprcháč“ nakonec do koupelny zapadl skvěle a žádná jeho část nepůsobí rušivě,“ přiblížila specialistka na koupelny. 

FOTO: Zákaznice si u koupelnového studia nechala vypracovat také vizualizaci koupelny. 

Ve fotogalerii koupelnových inspirací najdete další krásné koupelny, ve kterých keramické obklady a dlažba ladí s koupelnovým nábytkem, vanou, sprchovým koutem či sanitární keramikou, jako jsou WC, bidety nebo umyvadla. 

Další fotografie níže vám představí koupelny, ve kterých hrají hlavní a dominantní roli zejména keramické dlažby. Ty se dají použít všude, dokonce i tam, kde byste to možná vůbec nečekali! Zákazník si ve dvou koupelnách nechal keramickými dlažbami obložit originální ostrůvky. Ty slouží k přichycení stylového koupelnového nábytku, a zároveň rozdělují prostor koupelen na jednotlivé zóny. V jedné z koupelen (na fotografii níže vpravo) je z keramiky vyrobena také deska na trendové černé umyvadlo. 

FOTO: Ostrůvek na fotografii vlevo je obložen dlažbou imitující dřevo, vpravo dlaždicemi v imitaci mramoru. 

Líbí se vám koupelny v tmavých barvách? Tak to vám ta další nejspíš vykouzlí úsměv na tváři. Majitelka má doma prostornou koupelnu, proto si mohla dovolit "obléci" ji pouze do tmavých obkladů a dlažby, které nemusela kombinovat se světlejšími tóny dlaždic. Zvolila keramickou imitaci kamene. 

Na atraktivitě koupelně dodává vana atypického tvaru nebo walk-in sprchový kout s průhledným sklem. Tmavé obklady a dlažba dokonale ladí s bílým koupelnovým nábytkem. Díky zvolenému řešení je koupelna elegantní a nadčasová a zároveň působí ještě prostorněji, i když "centimetry" navíc opticky přidávat vůbec nepotřebuje.

FOTO: Keramická imitace mramoru Hurricane vytváří harmonii s vanou, koupelnovým nábytkem nebo sprchovým koutem. 

Chtěli byste mít koupelnu nejen krásnou, ale také zařízenou co nejrychleji? Nechte se unést koupelnovým řešením VŠEvJEDNOM. Někteří výrobci vyráběji ucelené koupelnové koncepty. Například společnost Ravak nabízí designový koncept Chrome, který je harmonicky sladěný do každého detailu a zahrnuje více než 250 výrobků. Jeho jednotícím estetickým prvkem je tvar oválu. V nadčasovém setu najdete vanu, vanovou zástěnu, sprchové kouty v různých provedeních, sprchové vaničky, koupelnový nábytek, rozmanité druhy vodovodních baterií, odtokový žlab, umyvadla, i koupelnové doplňky a jiné příslušenství.

V koupelnovém studiu M.B.KERAMIKA vám tento jedinečný koncept rádi představí a doporučí produkty dle vašich představ. 

FOTO: I takto může vypadat koupelnový koncept Chrome od výrobce Ravak.

www.mbkeramika.cz