18.04.2024 | Zprávy

Společnost GROHE prezentuje svou prémiovou podznačku GROHE SPA oslavou vody, která je zdrojem zdraví (latinsky „Salus per Aquam“)  

  • Působivá expozice v Palazzo Reale, neoklasicistním královském sídle v centru Milána, zve návštěvníky na pohlcující zážitek tvořený vodou 

  • Precizně zpracované „akvatektonické“ prostory představují návštěvníkům čtyři úrovně ze zážitku GROHE SPA – modulární sprchová řešení, sametově hladkou povrchovou úpravu Satin, na míru vyráběnou kolekci Allure Gravity Private Collection a produkty vyrobené 3D tiskem z kovu

Symbiotický vztah mezi přírodou a kulturou v historii významně ovlivnil umění, módu a architekturu. Právě probíhající milánský Design Week se letos nese v duchu „Materia Natura“ a snaží se odhalit různé dimenze, v nichž může příroda sloužit jako zdroj inspirace. Největší světová událost v designu je ideálním místem pro prezentaci GROHE SPA, prémiové podznačky společnosti GROHE, která je předním světovým výrobcem kompletních koupelnových řešení a kuchyňských produktů. Slovo SPA pochází z prvních písmen latinského výrazu „Salus Per Aquam“, který by se dal přeložit jako „voda zdrojem zdraví“. Při oslavě transformační síly vody v působivém Palazzo Reale nedaleko katedrály Duomo představuje společnost GROHE pečlivě vybraná koupelnová řešení, která jsou ztělesněním nového luxusu a kvality na míru v ucelené instalaci.     

Pocta přírodě a historii

Instalace GROHE SPA na nádvoří Palazzo Reale vychází z konceptu „akvatektury“, spojení vody a architektury. Představuje řadu prostorů, které vyzdvihují význam a důležitost vody v architektuře a blahodárné účinky, které toto spojení přináší zdraví a duševní pohodě. Instalace navržená interním týmem pro globální design a identitu značky LIXIL uctívá historii výstavního prostoru, připomíná jeho minulost a prolíná ji s moderním konceptem značky GROHE SPA, „Salus per Aquam“. Tým se nechal inspirovat nádherným nádvořím impozantní historické památky a tématem letošního Design Weeku, kterým je „Materia Natura“. Podařilo se mu smysluplně propojit přírodu s architekturou do pohlcujících prostorů, které odrážejí podstatu GROHE SPA a vybízejí k zamyšlení, načerpání energie a osvěžení.

„Prostřednictvím naší instalace v Palazzo Reale odrážíme složité pouto mezi přírodou a lidskou tvořivostí a propojujeme bohatou historii královského paláce s moderním étosem GROHE SPA. Naše „akvatektonické“ prostory zvou návštěvníky na smyslovou cestu za hlubokým prožitkem „Salus per Aquam“ a demonstrují význam vody v architektuře. Slouží nejen jako výkladní skříň, ale také jako inspirace pro architekty a designéry, která podporuje spolupráci a experimentování,“ vysvětluje Patrick Speck, vedoucí oddělení LIXIL Global Design EMENA.

Nová definice luxusu ve čtyřech úrovních

Každý prvek „aquatektury“ představuje jednu ze čtyř úrovní značky GROHE SPA. Návštěvníci se vydají na strhující cestu, na které jsou k vidění špičkové produkty pro vytvoření dokonalého domácího wellness. Sprchová řešení, jako například GROHE Rainshower Aqua a moduly F-Digital Deluxe, kombinují nadčasovou eleganci s moderními technologiemi a využívají světlo, páru, zvuk a vůni k potěšení smyslů. Venkovní sprcha GROHE Atrio nabízí unikátní spojení s přírodou, které přináší neobvyklé osvěžení a nabití energií. Při přechodu na třetí úroveň je v centru pozornosti kolekce GROHE Colors s novou povrchovou úpravou Satin. Tato nová barva je k dispozici pro produktové řady GROHE Allure a GROHE Atrio spolu se sladěnými sprchami a doplňky v barvách Satin Steel a Satin Graphite.

Vrcholem druhé úrovně je nová kolekce GROHE Allure Gravity Private Collection. Tato řada baterií, která spojuje štíhlou čtvercovou siluetu s neomezenými možnostmi přizpůsobení, se dodává s vyměnitelnými krycími deskami, které jsou precizně vyrobeny ze skla, zrcadla nebo mramoru. Společnost GROHE spolupracuje s firmou Caesarstone, světovým průkopníkem v oblasti prémiových pracovních desek, na výrobě krycích desek v nadčasovém designu a s nadčasovou kvalitou. Expozici uzavírá první úroveň, která je věnována kolekci GROHE Icon 3D: Tyto exkluzivní baterie vyrobené 3D tiskem z kovů posouvají udržitelným způsobem hranice možného, pokud jde o míru přizpůsobení koncovému zákazníkovi.

Poznejte GROHE SPA

  • Architekti, designéři a návštěvníci si mohou expozici a produkty GROHE SPA osobně prohlédnout v Palazzo Reale od 16. do 21. dubna 2024. 

Expozice bude přístupná veřejnosti v následující dny: 

  • 16. a 17. dubna od 10:30 do 19:30 hod. SEČ
  • 18. dubna od 10:30 do 17:00 hod. SEČ
  • 19. a 20. dubna od 10:30 do 22:00 hod. SEČ
  • 21. dubna od 10:30 do 18:00 hod. SEČ

www.grohe.cz