15.05.2020 | Zprávy

Doslova k nezaplacení je komplexní servis, který poskytuje firma MK. Nová projektová centra RAKO v prodejnách MK v Praze, Liberci, Ostravě a Zlíně nabízejí jedinečné prostory, kde Vám na jednom místě poskytnou profesionální servis a technické poradenství a můžete si také obklady nanečisto vyskládat na prostorných plochách určených pro prezentaci kusových obkladů od mozaiky až po velké formáty. Přirozeně tady vznikají nápady na nevšední kreativní řešení, třeba přímo pod rukama architekta s investorem. 

Za každým dobrým projektem je soulad architekta a investora. A i když lze leccos vyčíst z katalogů, prohlédnout si vzorky, nic nenahradí pohled na velkou plochu z reálných materiálů. Jedině ta totiž umožní dokonalou představu o vyznění zvolené kombinace barev, formátů nebo třeba zajímavé pokládky. Prostory projektových center RAKO ve specializovaných prodejnách MK jsou určeny jak odborné veřejnosti, především architektům, projektantům a zástupcům stavebních firem, tak také investorům.

„Naše centra zjednodušují práci na projektech tím, že koncentrují na jednom místo vše, co architekt ke své práci potřebuje. Přinášíme tak maximální servis a poradenství při projektech, prezentujeme systémová řešení v souladu s normami,“ říká Ing. Markéta Dvořáčková, jednatelka a obchodní ředitelka MK, která dále odpovídá na otázky naší redakce.

V jakém pořadí vaše projektová centra vznikala?
Rok 2019 byl pro firmu, i pro mě osobně, mimořádně náročný, projektová centra jsme otevírali pouze s měsíčními rozestupy (srpen – Liberec, září – Ostrava, říjen – Zlín). Práce tedy probíhaly skoro současně a bylo mnohdy složité vše koordinovat.

Která jsou nejnavštěvovanější?
V našem oboru to bohužel nefunguje tak, že bychom od prvního dne od otevření měli zástupy zákazníků. Standardně uvažujeme s jedním rokem na rozjezd prodejny. Čas od otevření tedy hraje velkou roli, takže i tady platí, že nejdéle otevřená prodejna, v tomto případě Liberec, je nejnavštěvovanější.

Jak často se sortiment obměňuje?
U většiny sortimentu pracujeme v ročním cyklu, protože výrobci jednou ročně vybrané výrobky vyřazují a hlavně jednou za rok představují své novinky. RAKO prezentuje své novinky na následující rok koncem září na veletrhu CERSAIE v Bologni, my pak v zimních měsících obměňujeme výstavní koupelny na prodejnách a doplňujeme novými vzorky zařizovacích předmětů.

Je možné si vyzkoušený a vybraný sortiment rovnou zakoupit a odvézt, nebo se na místě počítá spíše s jeho objednáním?
Centrální sklad máme v Rakovníku, ale u všech prodejen jsou menší sklady, kde trvale držíme nejprodávanější výrobky. Ale i tak je velká pravděpodobnost, že bude nutné něco doobjednat, a zákazník si tedy většinou musí 3 – 4 dny počkat na zkompletování zakázky.

Mohou se v centrech realizovat i běžní, drobní klienti, kteří řeší jen malou koupelnu?
Samozřejmě, na našich prodejnách a projektových centrech přivítáme každého zákazníka. Věřím, že i maloobchodní zákazníci ocení individuální přístup, odborné a technické znalosti našich prodejců, zpracování grafického návrhu a jistotu servisu.

Historie společnosti MK sahá až do roku 1993. Dnes je rodinnou firmou s pozicí největšího specialisty na obklady a dlažby od českého výrobce značky RAKO. Celková koncepce MK center české keramiky vznikala tak, aby vyzdvihla design a kvalitu RAKO výrobků, a přitom navozovala příjemnou atmosféru k řešení a konzultaci vlastního realizačního záměru. V ČR má MK celkem 10 prodejen.

Více na www.mk-rako.cz. Adresy jednotlivých prodejen najdete zde: https://mk-rako.cz/prodejny/